Viitikko odottaa jo playoffeja – Uusi hallitus rakentaa Jukureille pitkän tähtäimen menestysstrategiaa

Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Heikki Viitikko odottaa innostuneena Jukurien ensimmäisiä playoff-pelejä, jotka käynnistyvät vajaan kuukauden kuluttua.

Pari viikkoa sitten valittu seuran uusi hallitus on Viitikon johdolla jo ehtinyt pohtia toimia niin tämän kevään kuin ensi kauden osalta.

– Uskon, että Jukurien urheilullinen menestys tuo katsojia Kalevankaalle.

– Toki meidän pitää edesauttaa omilla teoilla, että katsomot täyttyvät kotiotteluissa, mutta päälle liimattuun hypettämiseen emme lähde. Näitä pelejä kotikatsomo on hartaasti odottanut viisi kautta, Viitikko korostaa.

Viitikko muistuttaa, että kaikilla joukkueilla on kymmenkunta peliä pelaamatta, mutta uskoo Jukurien yltävän runkosarjassa sijoille 1-6.

– Runkosarjan ja ensimmäisten playoff-kierrosten lipputulot jäävät suoraan seuroille, mutta myöhemmässä vaiheessa lipputulot menevät yhteiseen pottiin, josta ne jaetaan takaisin seuroille loppusijoitusten mukaisesti, ennalta määrättyjen prosenttiosuuksien mukaan.

Jos Jukureita ei olisi, Mikkeli ei olisi samanlainen.

– Taloudellinen merkitys korostuu mitä pidemmälle pelit jatkuvat, Viitikko pohtii.

Jukurit lähti liigakauteen 1,45 miljoonan euron pelaajabudjetilla.

Viitikko myöntää, että matkan varrella tehtyjen pelaajahankintojen myötä budjetti on jonkin verran ylittynyt.

– Halusimme antaa uudelle valmennukselle mahdollisimman hyvät lähtökohdat menestyä jo ensimmäisellä kaudella. Ja hienosti valmennus ja joukkue ovat vastanneet tähän.

– Tämän kauden lopullinen pelaajabudjetti tulee olemaan vähän yli 1,6 miljoonaa euroa. Ensi kauteen lähdetään suurin piirtein saman suuruisella budjetilla, jota voidaan nostaa vain, jos talous sen sallii.

– Seuran uusi hallitus on linjannut, että talouden vahvistamiseksi halutulle tasolle tarvitaan 400 000-500 000 euron lisäys tulopuolelle.

– Pieni osa voi tulla nykyisistä liiketoimista, mutta valtaosa joudutaan etsimään muualta, esimerkiksi kiinteistöbisneksestä.

– Näitä kohteita työstää kanssani alan ammattilainen ja uusi hallituksen jäsen Olli-Pekka Randelin, Viitikko kertoo.

HC Jukurit Oy:n uudessa hallituksessa istuvat Viitikon lisäksi varapuheenjohtaja Jukka Toivakka, Randelin sekä Kai Simola.

Hallitus käynnistää kevään aikana projektin, jonka tarkoituksena on rakentaa urheilupuolelle menestyksen myös jatkossa ja pitkällä tähtäimellä mahdollistava strategia.

– Olemme tällä kaudella löytäneet urheilupuolelle mallin, jolla meidän näköinen ja kokoinen seura voi menestyä liigassa.

– Nyt tulee huolehtia siitä, että kehitämme toimintamallia johdonmukaisesti tulevina vuosina. Näin menestys ei jää onnen ja sattuman varaan.

Olli Jokisen onnistunut pestaaminen Jukurien päävalmentajaksi oli Viitikon mielestä ensimmäinen merkittävä steppi uudessa toimintakulttuurissa.

– OJ:n sopimus on mallia 2+1. Se on tuonut kaikille työrauhan rakentaa uutta toimintakulttuuria johdonmukaisesti. Tämän ja menestyksen myötä kiinnostus meitä, liigan nuorinta ja pienintä yhteisöä, kohtaan on kasvanut valtavasti.

Uusi urheilupuolen toimintamalli ja strategia integroi ensi kaudella U20-joukkueen entistä tiiviimmin liigajoukkueeseen ja sen tapaan kehittää pelaajia. Tätä on mahdollista laajentaa myöhemmin myös nuorempiin ikäluokkiin.

– Uskon, että meidän junioripolullemme halutaan tulla kasvamaan, kehittymään ja valmistautumaan liigaan ja isompiinkin kaukaloihin.

Viitikko on varttunut lappeenrantalaisessa yrittäjäperheessä. Keskeisen työuransa hän on tehnyt Honeywellin vastuullisissa tehtävissä, jotka veivät hänet Britanniaan vuonna 1995.

Myöhemmin hän osallistui vanhan englantilaisen konsernin pelastustalkoisiin ja oli vastuussa kuuden yrityksen saneeraamisesta. Businessura jatkui edelleen menestyvänä yrittäjänä ja yritysjohtajana Britanniassa vuoteen 2008.

Jääkiekkoa Viitikko on pelannut höntsätasolla Lappeenrannassa, Kimpisen ja Kivisalmen kaukaloissa.

– Kiinnostus jääkiekkoon jatkui myös Britanniassa. Pohdin jopa sijoittamista Manchesterin jääkiekkojoukkueeseen.

Viitikko tuli Jukurit HC Oy:n osakkeenomistajaksi puolella miljoonalla eurolla vuonna 2017 toteutetun osakeannin yhteydessä. Parin viime vuoden aikana hän on lisäksi lainannut seuralle kaksi miljoonaa euroa.

Mikä sai kansainvälisesti menestyneen liikemiehen sijoittamaan Jukureihin?

– Palasin vuonna 2008 Suomeen. Eteläsavolainen minusta tuli puolisoni kanssa Puumalasta hankitun ja ympärivuotisessa käytössä olevan vapaa-ajan asunnon myötä.

Jukurien pitkäaikainen osakkeenomistaja Jyrki Larvanto ja silloinen toimitusjohtaja Tuomas Muotka saivat Viitikon kiinnostumaan.

Etelä-Savolle Viitikko kokee Jukureilla olevan kokoaan suurempi merkitys.

– Olen edelleen valmis työskentelemään Jukurien menestymisen puolesta.

– Jos seuraa ei olisi, kyllä aurinko idästä edelleen nousisi, mutta Mikkeli ei enää olisi aivan samanlainen.

Kuka?

Heikki Viitikko

Ikä: 56.

Koulutus: Insinööri, MBA.

Työura: Honeywell (Finland & UK), Staveley Industries Plc.

Yrittäjyys: Omistanut noin 20 yritystä ulkomailla ja Suomessa.

Sijoittaja: 2008 -.

HC Jukurit Oy: pääomistaja 2017 alkaen.

Hallituksen puheenjohtaja 2/2022 alkaen.

Harrasti nuorena karatea, nykyään kuntosalia.

Asuu Mikkelissä ja Puumalassa.

Perhe: puoliso ja 2 aikuista tytärtä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka