Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Domissa on nyt uusi nuori setä – Paluumuuttaja Kalle Oksa tulee mukaan kehittämään mikkeliläisravintolan toimintaa

Dom Mikkeli -ravintola saa kovan luokan vahvistuksen, kun Kalle Oksa lähtee kehittämään sen ravintolaliiketoimintaa.

Maaliskuun alussa Domissa aloittavasta Oksasta tulee myös ravintolayhtiön osakas.

– Saadaan Domiin neljäs setä. Vähän nuorihan tuo vielä on, mutta kyllä me sen täällä marinoimme, veistelee Juha Parkkinen.

Parkkinen on Dom Mikkelin perustajaosakas yhdessä Mika Pippurin ja Kai Turpeisen kanssa.

30-vuotias Oksa palaa Mikkeliin Tampereelta, jossa hän on toiminut useissa ravintola-alan johtotehtävissä.

Kalle Oksa on tunnettua mikkeliläistä ravintoloitsijasukua. Hänen setänsä Pertti Oksa muistetaan monien historiallisten ravintoloiden isäntänä ja kehittäjänä.

Kalle Oksa on tunnettua mikkeliläistä ravintoloitsijasukua.

Pertti Oksan palveluksessa alkoi Kallenkin ravintolaura.

– 14-vuotiaana olin ensimmäisen kesän Satamapaviljongissa töissä. Ehdin olla kaikissa Pertin ravintoloissa jossakin roolissa; Päämajassa ja Pruuvissa tarjoilijana, Pitopadassa ja myös catering-puolella, Oksa listaa.

Setä kehotti nuorta Oksaa myös valitsemaan ravintola-alan.

– Pertti innosti hakemaan Haaga-Helian ammattikorkeakouluun, josta valmistuin hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomiksi.

Työura on vienyt Kalle Oksaa pitkin Suomea.

– Suunnitelmissa oli jatkaa töitä Pertin ravintoloissa, mutta tilanne muuttui Pertin luovuttua liiketoiminnasta.

– Olin töissä Sahanlahdessa, kun Jarkko Pekonen houkutteli Vesilahdelle, uudelleen avatun Laukon Kartanon salipuolen vetäjäksi.

– Parin vuoden jälkeen halusin jotakin uutta ja Tampereella avautui ravintolatoimenjohtajan pesti Ratinan kauppakeskuksen Periscope-ravintolassa. Hoidin siellä samaa tehtävää myös Dining 26-ravintolassa.

– Ihan viimeksi ehdin Lapland Hotelsin Tampereen ravintolapäälliköksi.

– Tätä Domin juttua on kehitelty muiden setien kanssa hiljalleen pari vuotta, mutta tammikuussa istuttiin alas ja todettiin että nyt asia pitää päättää.

– Läksin mukaan, koska Domissa avautui tilaisuus päästä yrittäjäksi osakkuuden kautta. Lisäksi nämä miehet olivat kaikki entuudestaan tuttuja jo Pertin ajoilta ravintolabisneksestä, Oksa kertoo.

Toimenkuva on vielä kehittelyasteella, samoin titteli.

– Jotakin ravintolapäällikön suuntaista se voisi olla, mutta tässä porukassa tittelillä ei ole väliä. Tutustun nyt ensin paikkaan, prosesseihin ja päivittäiseen tekemiseen, Oksa muotoilee.

Parkkisella on jo työlistaa valmiina.

– Kallelta odotamme tämän homman kokonaisvaltaista kehittämistä. Yläkerran ravintolatilat ovat juuri uudistumassa, joten siitä voi aloittaa.

– Kalle tuo tähän varmasti nuorekkuutta ja uusia ideoita sekä vähän isomman kirkon näkökulmaa.

– Meillä on vahva visio siitä, että Dom Mikkeli laajenee näiden tilojen ulkopuolelle, mahdollisesti myös Mikkelin ulkopuolelle. Nyt meillä on enemmän voimia näiden suunnitelmien edistämiseen, Parkkinen sanoo.