Lahja-tädin leikkikoulu puretaan - historiallinen rakennus katoaa Nuijamiestenkadulta

Mikkelin katukuvasta poistuu historiallinen rakennus, kun kaupunki purkaa Nuijamiestenkatu 12:ssa sijaitsevan päiväkotirakennuksen.

Monet mikkeliläissukupolvet muistavat rakennuksen Nuijan päiväkotina. Vanhemmat mikkeliläiset muistavat sen Mannerheimin Lastensuojeluliiton päiväkotina.

Vanhemmat mikkeliläiset muistavat rakennuksen myös Lahja-tädin leikkikouluna. Lahja-täti oli legendaarinen mikkeliläinen lastentarhanopettaja Lahja Mälkiä.

Rakennuksella on pitkä historia varhaiskasvatuksessa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton päiväkoti aloitti siellä vuonna 1960, kun päiväkodin käyttöön ostettiin aikaisemmin neiti Katri Hänniselle kuulunut, vuonna 1934 valmistunut omakotitalo, joka muutettiin päiväkotikäyttöön.

Päiväkodin nimeksi vaihtui Nuijan päiväkoti, kun se siirtyi Mikkelin kaupungille vuonna 1975.

Mikkelin kaupunki lakkautti Nuijan päiväkodin vuonna 2015 ja vuotta myöhemmin tiloissa aloitti yksityinen päiväkoti Huiskilo. Se siirtyi vanhalle kasarmialueelle vuonna 2021, jolloin rakennus jäi tyhjilleen.

Purkamisen syy on rakennuksen huono kunto. 88 vuoden ikäisen talon saneeraaminen ei ole kannattavaa.

Mikkelin kaupunki on kilpailuttanut rakennuksen purku-urakan ja tontti on tarkoitus vuokrata yksityiselle toimijalle, joka rakennuttaa tontille uuden päiväkodin. Lopullista purkuaikataulua ei ole vielä päätetty.

Myöskään päiväkotiyrittäjästä ei ole tietoa.

Varhaiskasvatustoiminta siis jatkuu edelleen samalla paikalla.

– Nuijamiehen alueella on pulaa päivähoitopaikoista, joten on nähty järkeväksi hyödyntää keskeisellä paikalla sijaitseva tontti jatkossakin päiväkotikäytössä, perustelee kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka