Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat | Se ihana kangaskauppa – Otavan Nahka ja Tekstiili -liikkeen Anne Martikainen tekee työtään palvelu edellä

"Asiakkaita on ajanut tänne jopa satojen kilometrien päästä."

Värien ja kuosien temmellyskenttä. Sellainen on Mikkelin Nuijamiehessä sijaitseva Otavan Nahka ja Tekstiili -liike.

Liikkeen tarjonta on monipuolinen.

Siellä myydään esimerkiksi ompelutarvikkeita, erilaisia kankaita, nahkaa ja muita tekstiilitarpeita.

Lisäksi kaupan on yrittäjä Anne Martikaisen itse valmistamia tuotteita, kuten nahkarukkasia, pipoja, laukkuja sekä pieniä määriä vaatteita naisille ja lapsille.

Martikainen on panostanut laatuun, yksilöllisyyteen ja palveluun. Myynnissä on paljon sellaisia tuotteita, joita ei muualta saa.

– Asiakkaita on ajanut tänne jopa satojen kilometrien päästä. Välillä täällä on käynyt ryhmiä jostain kauempaa, viimeksi Sotkamosta. He olivat kuulleet, että täällä Mikkelissä on ihana kangaskauppa.

Huolellisuus on ihan ykkösasia.

– Kesämökkiläisiä käy myös paljon, Martikainen hymyilee.

Martikainen on tekstiilialan moniosaaja.

Hän valmistaa mittatilaustyönä lähes kaikkea verhoista tyynynpäällisiin ja nahkahousuista iltapukuihin. Hääpuvutkin onnistuvat, ja Martikainen tekee niitä mielellään.

– Oikeastaan alusvaatteet ja miesten puvut ovat ainoita, joita en valmista.

– Teen myös alihankintana tuotteita erilaisille toimijoille. Niitä ovat esimerkiksi Globe Hope, Taito Itä-Suomi ja sulkavalainen tekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilamäki.

Lisäksi Martikainen tarjoaa korjausompelimopalveluja.

Otavan Nahka ja Tekstiili -yritysnimi juontaa juurensa liikkeen historiaan.

Vuonna 1996 perustettu yritys toimi ensimmäiset 15 vuotta Otavassa, josta se muutti nykyiselle paikalleen Nuijamiestenkadulle 10 vuotta sitten.

– Muuttoon oli monia syitä, muun muassa se, että olin jo lapsuudessani ihastellut tätä kaunista katua. Halusin kuitenkin säilyttää yrityksen nimen muuton jälkeen, sillä olin jo kerännyt nimellä tunnettuutta, Martikainen perustelee.

Ompelijan työ vaatii tarkkuutta ja kykyä tulkita asiakkaiden toiveita ja ajatuksia.

– Olen työssäni todella huolellinen ja tarkka. Teen työtäni teollisuusompelukoneilla, joten jälki on aina siistiä. Huolellisuus on ihan ykkösasia.

– On myös tärkeää ymmärtää, mitä asiakas haluaa lopputulokselta. Olen tässä samassa eräänlainen ajatustenlukija, hän naurahtaa.

Martikainen on aina tykännyt tehdä töitä käsillään. Siksi hän tunteekin olevansa oikealla alalla.

– Vaikka olen tehnyt tätä työtä näin pitkään, pidän tästä edelleen. Yrittäjyydessä on se hyvä puoli, että töitä saa tehdä yölläkin, jos siltä tuntuu. Tosin en minä öisin töitä tee, Martikainen hymähtää.

– Hienointa työssäni ovat kuitenkin tyytyväiset asiakkaat.

Työnteosta tekee entistäkin mieluisampaa liikkeen oma mannekiini, viisivuotias chihuahua-koira Nelli.

Liikkeen ikkunasta tiirailua rakastava Nelli on Martikaisen tyttären koira.

– Nelli on usein mukana töissä, koska viihtyy täällä. Nellin oma paikka on ikkunalaudalla. Siinä se tykkää ihastella maailman menoa ja ihmisiä.

–Monet tuntevat Nellin ja ovat huolissaan, jos koiraa ei vähään aikaan näy. Nelli on ikään kuin sisäänheittäjä, Martikainen nauraa.

Kaupungin kivijalat -sarjassa esitellään mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden palveluja.