Kolumni | Nyt on Mikkelissä ison lätkähuuman paikka – kaikkien aikojen kauttaan pelaava Jukurit ansaitsee kaikkien kaupunkilaisten kannustuksen

Jääkiekon ystävät saivat suun täydeltä makeaa viikonloppuna.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen Pekingissä saavuttama olympiakulta on historiallinen voitto, joka todistaa oikeaksi vanhan väittämän siitä, ettei pelin välttämättä tarvitse olla kaikkein hohdokkaimman näköistä supertähtien kikkakiemurointia.

Riittää, kun pelataan sitä niin sanottua meidän peliä kärsivällisesti ja ollaan tehokkaita oikeissa paikoissa. Tehdään yhdessä töitä menestymisen eteen.

Mikkeliläinen liigakiekkokin on historiallisessa menestysputkessa. Liigan sarjataulukon ykkösenä komeileva Mikkelin Jukurit on ensimmäistä kertaa kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, kun sillä on jäljellä kymmenen peliä runkosarjassa.

Koronan takia joukkueille on kertynyt pelejä epätasaisesti, joten sijoitukset varmasti vaihtelevat vielä paljonkin, mutta nyt näyttää hyvältä.

Jukurit on saavuttanut sellaisen taito- ja tahtotason, jolla jokainen Liigajoukkue on voitettavissa.

Jukurit on nykyisessä vauhdissaan aika lailla samoin keinoin kuin Jukka Jalosen voittoisat Leijonat. Jukurit pelaa kurinalaista, omaan tekemiseen luottavaa joukkuepeliä, jossa kaikkien panos ja asenne ratkaisee.

Valmentaja Olli Jokinen on tiimeineen iskostanut Jukureihin ennennäkemättömän työmoraalin ja tiimihengen. Kun harjoituksissa on paiskittu hommia riittävällä intensiteetillä, on kaukaloon entistä helpompi mennä nauttimaan omasta osaamisesta ja tekemisestä.

Sekin on sitä meidän peliä.

Mikkelissä on nyt kaikkien aikojen paikka oikein kunnon jääkiekkohurmokselle. Ikioma Areena Kalevankankaalla tarvitsee nyt sitä kuudetta kenttäpelaajaa eli mahdollisimman hallintäyteistä yleisöä auttamaan Jukureita voittoon.

Meidän mikkeliläisten joukkue pelaa siellä meidän mikkeliläisten peliä.

Koronarajoitusten rasittama jääkiekkoväki ansaitsee nyt yleisön tuen ja kannustuksen, kun siihen vihdoin on mahdollisuus.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka