Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkeliläinen Kenora rakentaa Pankalammen rannalle hirsitalokorttelin - kiinnostus "Hobittilaan" on suurta

Pankalammen rannalle Mikkeliin nouseva hirsitalokortteli on herättänyt kaupunkilaisissa suurta kiinnostusta.

Kohteen rakennuttamisesta vastaava Kenora Oy on toistaiseksi markkinoinut hirsitalokorttelia ainoastaan sosiaalisessa mediassa ja virallinen ennakkomarkkinointikin on vasta alkamassa, mutta jo nyt yhteydenottoja on tullut.

– Kohde on herättänyt suurta kiinnostusta. Nyt keräämme jo nimiä ennakkovaraajien listalle, sanoo Kenora Oy:n toimitusjohtaja Ville Kekkonen.

Pankalammen rannalle rakennetaan 28 massiivihirsirakenteisesta erillisrakennuksesta koostuva kortteli.

Kaupungin vuokratontille rakennettavien talojen kerrosala on noin 80 neliömetriä.

Pientalomaisesta ilmeestään johtuen Pankalammen kaava-alue on kulkenut kaupungin sisäisessä keskustelussa Hobittilan nimellä.

Rakentaminen alkaa alustavien suunnitelmien mukaan vuonna 2023.

Se viittaa brittikirjailija J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten herrasta -kirjoihin ja niissä esiintyviin hobitti-hahmoihin.

– Kohde tarjoaa asukkaille helppoa ja vaivatonta, yhtiömuotoista asumista. Jokainen talo on kuitenkin omalla tontillaan, minkä lisäksi alueella on yhteiskäytössä olevia piha-alueita, Kekkonen sanoo.

Pankalammen rannan alue on parhaillaan jatkosuunnitteluvaiheessa.

– Rakentaminen alkaa alustavien suunnitelmien mukaan vuonna 2023.

– Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, jaetaanko kohde kahteen eri taloyhtiöön, mutta mahdollisesti koko kohde rakennetaan yhdellä kertaa, Kekkonen arvioi.

Alueella on aikaisemmin ollut Mikkelin kaupungin vanhainkoti Pankaranta, joka purettiin jo vuosia sitten.

Kenora Oy on vuonna 2018 perustettu mikkeliläinen rakennusliike, joka on kokonaan mikkeliläisten yksityishenkilöiden omistuksessa.

Yhtiö on erikoistunut terveelliseen ja ekologiseen hirsirakentamiseen ja rakentaa asiakkaiden toiveiden mukaisia koteja.

– Yrityksemme yksi tärkeimmistä päämääristä on kasvaa ja kehittyä tavalla, joka on kestävä ja arvokas myös tuleville sukupolville, tiivistää Kekkonen.