Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jesse Haaja ohjasi The Rasmuksen UMK-videon - jättää elokuvat ja keskittyy perheeseensä ja mainostoimistoonsa

Mikkeliläinen Jesse Haaja on jättäytymässä kokonaan pois elokuva-alalta.

Jäähyväisohjauksenaan Haaja ohjasi videon The Rasmuksen kappaleeseen Jezebel. Kappale kilpailee Uuden Musiikin Kilpailussa edustuspaikasta Eurovision laulukilpailuihin.

Haaja on viettänyt jo toista vuotta hiljaiseloa vuoroviikoin Mikkelissä ja Helsingissä, keskittyen mainostoimistonsa vetämiseen.

– Pari vuotta sitten lupasin itselleni ja perheelleni, että jään filmialalta kokonaan pois ja että muutenkin otan vähän etäisyyttä kaikkeen julkiseen työhön.

– The Rasmuksen solisti Lauri Ylönen sitten soitti viime syksynä ja kertoi, että olisi aika kova biisi tulossa ja bändi haluaa minut ohjaamaan sille videon.

– Hetken aikaa siinä keskusteltiin ideoista mitä bändi oli jo pohtinut ja pyysin Lauria laittamaan mulle biisin. Siinä vaiheessa kun molemmat tyttäreni tanssivat olohuoneessa ja lauloivat kertsiä, niin eihän siinä auttanut kuin ottaa homma vastaan, naureskelee Haaja.

Haaja ohjasi The Rasmukselle Wonderman -musiikkivideon vuonna 2016, joten porukka oli tuttu, lukuunottamatta bändin uutta kitaristia.

– Kun Lauri kertoi, että bändille on tulossa uusi kitaristi ja että se on Tiktakin Emppu, niin tuli vähän sellainen ”no tottakai se on” fiilis.

– Nyt kun on nähnyt sen kokoonpanon useampaan kertaan, niin on ollut huimaa nähdä miten hyvä kemia niillä on. Emppu tekee bändille hyvää!

Haajan esikoisohjaus, supersankarielokuva Rendel sai ensiesityksensä syksyllä 2017.

Mikkelissä kuvattu Rendel sijoittui vuoden Jussi-gaalan yleisöäänestyksessä toiseksi.

Rendelille suunniteltiin myös jatko-osaa, mutta projekti on keskeytetty.

Haajan ohjaustyöt ovat keränneet kansainvälisiä palkintoja ja ehdokkuuksia, mutta mikkeliläinen ohjaaja hakkaa mieluummin kotonaan halkoja.

– Elokuva-ala yksinkertaisesti söi niin paljon aikaa ja sielua, että päätin olla antamatta sille enää yhtään enempää.

– Koin että piti valita, haluanko olla lapsilleni ja itselleni läsnä, vai että jatkanko sitä oravanpyörää joka poltti kynttilöitä kaikista mahdollisista päistä, Haaja perustelee.