Minä, päättäjä | Kohti uutta huomista – Laura Hämäläinen haluaa tehdä Mikkelistä ja Etelä-Savosta paremman paikan elää

Kuka olet?

– Olen Laura Hämäläinen, 26-vuotias mikkeliläinen. Keskustalainen uuden sukupolven päätöksentekijä.

– Olen maalta kotoisin ja opiskellut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta. Viestinnän gradun teko on juuri nyt kesken ja vaatii vielä pientä puristusta.

Mitä teet työksesi?

– Avustan eduskunnassa kahta keskustan kansanedustajaa: Katri Kulmunia ja Joonas Könttää.

Millaisia luottamustoimia sinulla on?

– Olen halunnut pyrkiä kotiseudun elinvoimaan ja tulevaisuuteen vaikuttaviin toimielimiin. Lähdin mukaan politiikkaan tekemään kovasti töitä.

– Saan kunnian toimia Mikkelin kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja tulin juuri valituksi aluevaltuustoon.

– Olen myös Etelä-Savon maakuntavaltuuston jäsen ja aktiivinen myös Keskustan puoluevaltuutettuna ja piirin varapuheenjohtajana.

– Nuorisopolitiikan puolella olin mukana kansainvälisissäkin organisaatioissa. Kiinnostus myös kansainvälistä politiikkaa kohtaan on kantanut minut mukaan Suomen YK-liiton hallitukseen.

Miksi läksit kunnallispolitiikkaan?

– Rakkaudesta kotiseutuun. Etelä-Savolle ja Mikkelille maalataan jatkuvasti sellaisia ennusteita, että en halunnut vain seurata vierestä niiden toteutumista vaan olla aktiivisesti vaikuttamassa siihen, että suunta saataisiin muuttumaan.

– Potentiaalia meillä on vaikka mihin. Uskon, että asioihin voi vaikuttaa vaikuttamalla asioihin.

Mikä ratkaisi puoluevalintasi?

Itse seison poliittisella kartalla keskellä. Mukaan tempaisi keskustalainen sivistyspolitiikka, palo edistää kestävän kehityksen teemoja ja kokonaisvaltaisesti oman kotiseudun elinvoimaisuuden kehittäminen.

– Ihan alkujaan Keskusta-kipinän minulle antoi kotimaisen ruoantuotannon ja ylipäätään suomalaisen maaseudun tila ja tulevaisuus. Nämä teemat korostuvat jatkuvasti yhä enemmän ja enemmän.

– Omassa ajattelussa korostuu ajatus siitä, että uusille sukupolville pitää rakentaa entistä parempaa huomista. Se on minun keskustalaisuuttani.

Millaisia asioita haluat edistää?

– Suuressa kuvassa haluan varmistaa, että Mikkeli ja Etelä-Savo pärjää, menestyy ja uudistuu. Reilu, rohkea ja rakentava Mikkeli tekee kestävää politiikkaa vahvuuksiinsa nojaten.

– Näen paljon potentiaalia kiertotalouden edistämisessä, matkailussa ja kotiseudun osaamisen ja koulutuskentän kehittämisessä.

– Yrittäjyyden mahdollisuudet, koko Mikkelin huomioiminen päätöksenteossa sekä tietysti nuorten ja lasten asiat ovat asioita, joiden puolesta puhun.

Miten kuvailet itseäsi?

– Innostuva, aikaansaava ja määrätietoinen näin minua on monesti kuvattu. Lähden asioihin mukaan aina tosi sydämellä.

– Olen ehkä jossain määrin myös sellainen pohdiskelija. Seuraan yhteiskuntaa melko monipuolisesti ja kiireisessä arjen tahdissa pyrin myös löytämään aikaa syvällisemmällekin ajattelulle.

Mikä saa sinut iloiseksi?

– Arkiset pienet asiat. Läheisten, ystävien ja kollegoiden kanssa jutustelu, kahvittelu tai viestinvaihto. Koirat tuovat joka päivään paljon iloa.

– Juuri nyt iloiseksi tekee se, kun päivä pitenee, linnut laulavat ja auringonvaloa riittää. Kevät on lempivuodenaikani.

Entä murheelliseksi?

– Aikamme haasteet. Viime aikoina ajatukset ovat olleet erityisesti nuorten mielenterveyden haasteissa ja kotimaisen ruoantuotannon ongelmissa. Kaksi hyvin erilaista, mutta kuitenkin suurta, Suomen suuntaan vaikuttavaa kokonaisuutta, jotka on pakko ratkaista.

Miten lataat akkujasi?

– Luovuus ja luonto. Musiikin kuuntelu, kirjoittaminen tai maalaaminen lataa akkuja tehokkaasti.

– Pidän myös ruoanlaitosta. Ja jos saisin, viettäisin vaikka kaikki päivät järvien rannoilla. Uinti ja avantouinti, retkeily ja luonnossa liikkuminen ovat minulle tärkeitä.

Mistä et luovu mistään hinnasta?

– Ehkä kynästä ja vihkosta. Kirjoittaminen on paitsi osa opintoja, työtä ja luottamustoimia, myös luovuuden lähde, josta haluan pitää kiinni.

– Toisaalta kannan mukanani Little Big Womanin tekemää Otava-sormusta. Meni minne tahansa maailmassa, koti on aina koti ja Otava kulkee mukanani.

Kehu toisen puolueen päättäjä!

– Voisin kehua vaikka kaikki, jotka ovat laittaneet näinä vaikeina aikoina itsensä likoon Mikkelin puolesta. Mutta erityismaininta menee Kokoomuksen Olli Marjalaaksolle, jolla on vahva uudistava ote.

Kehu Mikkeliä!

– Mikkeli on upea ja rakas kotikaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa koko Mikkelin laajuudelta kesät talvet.

– Ja mikä tärkeintä, arki täällä on hyvää, sujuvaa ja luonnonläheistä.

– Lähellä tuotettu ruoka on meillä huippulaatua. Paremman ruokakulttuurin ja ruokamatkailun edistämisessä on nyt hyvää sykettä. Sitä sietää kehua. Esimerkkinä toimii Saimaa Academy of Gastronomy, jota ollaan käynnistämässä.

Juttusarjassa mikkeliläiset kuntapäättäjät kertovat itsestään ja asioista, jotka ovat heidän sydäntään lähellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka