Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tornimäellä soi heinäkuussa ihan oikea rock – lavalle nousevat muun muassa Black Devils & Janne Louhivuori, Battlelore ja Lähiöbotox

Mikkelissä ei ole muutamaan vuoteen ollut rock-festivaalia. Musiikkitapahtumia kylläkin, mutta ne on suunnattu sen verran laajoille yleisöille, että painotus menee joskus enemmänkin iskelmän ja popin puolelle.

Tähän johtopäätökseen päätyivät mikkeliläinen Jari Kuusisto ja kuopiolainen Jarmo Viljaharju. Ja kun ei kukaan muu asialle tehnyt mitään, päättivät toimia itse.

Niinpä Kuusiston ja Viljaharjun yritys Kerran Nii Oy järjestää rock-festivaalin Tornimäellä 8.-9. heinäkuuta.

Festivaalin nimi on Kerran Tornimäellä 22 ja sen järjestelyissä on mukana myös HupiSki Oy:n Heidi Kelho.

Tapahtuman teema on selkeä.

– Iskelmäfestivaaleja sekä metallifestivaaleja Suomessa on paljon. Sen sijaan rockin kentässä on ainakin täällä päin Suomea ollut selkeä tyhjiö.

Yleisöä mahtuu 1 000–1 200 per ilta .

– Rockin varjon alle mahtuu monenlaista musiikkia ja siksi päätimme tehdä tapahtuman, jossa olisi mahdollisimman monenlaista rockia, linjaa Kuusisto.

Perjantaista lauantaihin rokattavan tapahtuman esiintyjäkaarti jakautuu päivittäin.

– Perjantain ykkösnimi on ehdottomasti Suomen tunnetuin ja paras Hurriganes-tribuuttibändi Black Devils, jonka kitaristivieraana on itse Janne Louhivuori, hehkuttaa Kuusisto.

Ensimmäisen päivän pääesiintyjä varmasti vetää Tornimäelle Hurriganes-faneja koko maasta, sillä Black Devils on viime vuosina ollut pomminvarma vetonaula tanakalla ja alkuperäiselle uskollisella Hurriganes-versioinnillaan.

– Tamperelainen Manzana esittää melodista grooverockia ja rockabilly-trio Rosebud viihdyttää sellaisen perinteisen kellohame-rasvalettimeiningin ystäviä, Kuusisto jatkaa esiintyjälistaa.

Perjantaina kuullaan lisäksi helsinkiläistä Carousel Full Of Faces -yhtyettä sekä akustisia esiintyjiä.

Lisäksi Kuusisto vinkkaa, että perästä saattaa vielä kuulua.

– Meillä on kehitteillä yksi yllätys, jossa on myös vahva Hurriganes-viritys. Siitä ei uskalla vielä kertoa enempää, mutta pysykää kuulolla!

Tornimäellä nähdään myös merkittävä paluukeikka. Lappeenrantalainen Battlelore palaa yli kymmenen vuoden levytystauolta, julkaisee uuden albumin ja soittaa comebackinsa Mikkelissä lauantaina.

Vuonna 1999 perustettu, kuusi albumia julkaissut bändi keikkaili ahkerasti myös Keski-Euroopassa saavuttaen hyvää menestystä.

– Lauantaina nähdään myös Lähiöbotox, joka on nousemassa bändien kärkikaartiin ja tulee ensi kesänä olemaan jo tosi iso nimi, uskoo Kuusisto.

Raskasta joulua -konserteista tuttu laulaja Antony Parviainen tuo Mikkeliin Trionsa, jossa on nimestä huolimatta kuusi jäsentä.

Antony Parviainen Trio on saanut hyviä arvosteluja konserteistaan, joissa se esittää Iron Maidenin heviklassikoita kokoonpanolla, johon kuuluu muun muassa sello ja kontrabasso.

Samana iltana soittaa myös vaasalainen Grillijono K.O. Suomenkielistä, vauhdikasta ja äänekästä punkia soittavan orkesterin musiikissa on myös metallivaikutteita.

– Lauantain listalla on vielä bändi, joka voittaa maalis-huhtikuussa pidettävässä paikallisten yhtyeiden kilpailussa esiintymispaikan, kertoo Kuusisto.

Tapahtuma rakennetaan Kuusiston mukaan mukavan väljäksi ja turvalliseksi.

– Yleisöä mahtuu sellaiset 1 000–1 200 per ilta. Enemmänkin saataisiin, mutta haluamme pitää puitteet väljinä.

Yhden päivän lipun hinta on kumpanakin päivänä 42 euroa. Kahden päivän lippu maksaa 78 euroa. Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta.

– Portit avautuvat jo kello 15 ja soitto alkaa tuntia myöhemmin. Puoli kahdeltatoista lopetellaan. Emme halua venyttää tapahtumaa yömyöhään.

– Siitä tulee kompakti, pieteetillä tehty tapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kesäasukkaillakin on lyhyt matka mökille.

– Bussikuljetuksia järjestetään kaupunkiin ja Tornimäellehän pääsee hyvin vaikka polkupyörällä, vihjaa Kuusisto.

Ruokaa ja juomaakin on tarjolla.

– Pyrimme saamaan myyntiin muutakin kuin sitä festivaalien perus-paellaa. Ei mitään gourmet-ruokaa mutta maukasta syötävää, mahdollisimman paljon paikallisin voimin toteutettuna.

– Sama koskee juomia. Ei välttämättä sitä samaa haaleaa olutta muovimukista.

www.kerrannii.fi