Mikkelipuistossa järjestetään kolmiviikkoinen talvitapahtuma

Talvinen Mikkelipuisto -tapahtuman tuottajana toimii mikkeliläinen yrittäjä Henna Huuhka.

Mikkelipuisto muuntuu kolmeksi viikoksi lumiseksi tapahtuma-areenaksi, kun siellä järjestetään 21. helmikuuta ja 13. maaliskuuta välillä koko perheelle suunnattu Talvinen Mikkelipuisto -tapahtuma.

Tapahtumaviikkojen aikana tunnelmalliseksi valaistuissa Mikkelipuistossa pääsee esimerkiksi kokeilemaan erilaisia talviaktiviteetteja, tervehtimään eläimiä ja osallistumaan koko kaupungin yhteisen jäälinnan rakentamiseen.

Alueelle jäädytetään tapahtumaa varten myös luistelukenttä.

Talvinen Mikkelipuisto on Mikkeli Events -hankkeen pilotoima. Tuottajana toimii Tapahtumatuotanto Hillittömän yrittäjä Henna Huuhka.

Talvinen Mikkelipuisto on Huuhkalle ensimmäinen tapahtuma, jonka hän tuottaa täysipäiväisenä yrittäjänä.

Hänen viimeinen työpäivänsä Mainostoimisto Groteskin projektipäällikkönä oli viime viikon perjantaina.

Tapahtumien tuottaminen on ominta omaani.

–Puntaroin ja mietiskelin täyspäiväiseksi yrittäjäksi jättäytymistä pitkään. Ratkaisu ei ollut mitenkään helppo, mutta se oli tehtävä. Tapahtumien tuottaminen on juuri sitä ominta omaani. Sitä minä haluan tehdä.

Huuhka ehti pyörittää yritystään sivutoimisesti puolitoista vuotta. Sinä aikana hän rakensi useita tapahtumia eri kohderyhmille.

Viime vuonna hän oli muun muassa mukana Osuuskauppa Suur-Savon vuosittain Mikkelissä järjestämässä St Michel Summerfest -kaupunkifestivaalissa, joka sekin pidettiin torin sijasta Mikkelipuistossa.

–Lisäksi oli esimerkiksi ruoka- ja urheilutapahtumia. Kyllähän se kuulostaa hullulta perustaa tapahtumatuotantoyritys keskelle koronaa, mutta tästä on vain suunta eteenpäin. Työtilauksia on tullut sen verran hyvin, että tämä vuosi näyttää jo hyvin tapahtumarikkaalta.

Media-assistentiksi vuonna 2011 valmistunut Huuhka, 29, löysi intohimonsa tapahtumiin opiskeluvuosinaan.

Syvemmälle tapahtumien maailmaan hän pääsi sukeltamaan vuonna 2014, jolloin hän aloitti Mikkelin keskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n koordinaattorina.

Vuodesta 2016 vuoteen 2019 Huuhka työskenteli puolestaan Jukurien myynti- ja markkinointituottajana.

–Kaikenlaiset ja -kokoiset tapahtumat kiinnostavat. Mitä enemmän teen, sitä enemmän innostun. Mikään ole hienompaa kuin elämysten tarjoaminen.

Kolmiviikkoinen ulkoilmatapahtuma ei ole pieni prokjekti. Huuhka kuitenkin arvioi, että tapahtuma tullaan järjestämään juuri nyt oikeaan hetkeen.

–Luulen, että niin lapset kuin aikuisetkin kaipaavat tapahtumia, jossa voi viihtyä ja liikkua turvallisesti.

Tapahtuman järjestelyt ovat hyvällä mallilla. Ohjelmisto tarkentuu Huuhkan mukaan tämän viikon aikana.

–Ohjelmaa tulee olemaan monipuolisesti koko tapahtuman ajan. Ajatuksena on, että erilaista nähtävää ja tekemistä painotetaan erityisesti hiihtolomaviikolle.

Huuhkan visioissa Mikkelipuiston on tarkoitus muistuttaa tapahtuman ajan talvista ihmemaata.

–Näen mielessäni tunnelmavalaistuksen, lapset laskemassa pulkkamäkeä ja pariskunnat luistelemassa ja hörppimässä kuumaa kaakaota musiikin soidessa taustalla. Lumio Events toteuttaa alueelle upean valaistuksen, joka myös muuttuu tapahtuman aikana.

Tapahtuma tulee olemaan kävijöille kokonaisuudessaan maksuton.

–Tarkoituksena on tehdä tästä todella matalan kynnyksen tapahtuma – sellainen, joka tuo kaikenikäiset mikkeliläiset yhteen.

Koko kaupungin yhteistä jäälinnaa aletaan kasaamaan heti tapahtuman ensimmäisenä päivänä.

Käytännössä linna rakentuu niin, että mikkeliläiset valmistavat jääkuutioita kotonaan ja tuovat ne tapahtuman aikana Mikkelipuistoon linnan rakennuspaikalle. Tapahtuman viimeisellä viikolla linna valaistaan.

–Jääkuutioita voi myös värjätä esimerkiksi kotoa löytyvillä vesiväreillä tai pakastemustikoilla. Jos kotoa löytyy tarpeeksi pakastetilaa, voi rakennustarpeita alkaa jo jäädyttää, Huuhka kannustaa.

Talvinen Mikkelipuisto -tapahtuma Mikkelissä 21.2.–13.3.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka