Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Mikkelin kivijalat ansaitsevat kaupunkilaisten tuen - meistä on kiinni, miten ne pärjäävät

Me Mikkelin Kaupunkilehdessä julkaisemme juttusarjaa nimeltä Kaupungin kivijalat. Siinä esitellään mikkeliläisiä kivijalkaliikkeitä, jotka voivat sijaita kivijalassa, kauppakeskuksessa tai vaikka missä. Emme ole sen asian kanssa turhan nuukia.

Se on saanut ilahduttavan hyvän vastaanoton.

Sarjan aloitti Mikkelin pitkäikäisin kelloliike ja perinteinen kivijalkakauppa, Kelloliike Pylvänäinen.

Halusimme kunnioittaa avauksella mikkeliläistä menestyjää, joka on kestänyt mullistukset sekä maailmassa että markkinassa ja pysynyt saman suvun omistuksessa, palvellen asiakkaitaan jo kolmannessa polvessa.

Me Mikkelin Kaupunkilehdessä kerromme mielellämme mikkeliläisten yritysten kuulumisia ja tarinoita. Olkaahan yhteyksissä!

Nimellä on ihan erityinen viesti, oikeastaan kaksikin.

Kun teemme juttuja kaupungin kivijaloista, haluamme muistuttaa, että kivijalkaliikkeet ovat lehtijutun ja asiakkaiden käynnin väärti aina. Ei vain silloin kun ne avaavat, vaihtavat omistajaa, muuttavat konseptiaan tai viettävät merkkipäivää.

Ne ovat täällä Mikkelissä koko ajan mikkeliläisiä varten. Kaupunkilaisten on syytä arvostaa myös tuiki tavallista yrittäjän arkea.

Kaupungin kivijalat -vinjetti juttujen yhteydessä muistuttaa myös siitä, että Mikkeli elää yrittäjyydestä.

Usein käytetty sana elinvoima syntyy siitä, että paikkakunnalla on yritystoimintaa, joka työllistää ihmisiä, tarjoaa paikallisille palveluja sekä maksaa yhteisöveroa rahoittaen näin osaltaan kunnallisia palveluja.

Tässäkin on erinomainen syy arvostaa paikallisia yrittäjiämme. He luovat Mikkeliin sellaista hyvinvointia, josta syntyy paikkakunnalle sekä veto- että pitovoimaa. Sitä, joka houkuttelee tänne uusia asukkaita ja saa nykyiset asukkaat jäämään.

Kivijalkaliikkeet, muun yritystoiminnan ohella, ovat kirjaimellisesti jalkoja, joiden varassa Mikkeli seisoo.

Niitä jalkoja me itse kukin voimme pönkittää kun käytämme paikallisten yrittäjien palveluja.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja.