Kaupungin kivijalat: Käsityöväen karkkikauppa

Iloisen Langan yrittäjä Taina Hihnala:”Oma kauppa oli unelma, jonka en uskonut koskaan toteutuvan.”

Mikkelin keskustassa sijaitsevan puodin hyllyt notkuvat erilaisista käsityö- ja askartelutarvikkeista.

Tarjolla on jos jonkinmoista lankaa ja kudetta kaikissa mahdollisissa väreissä. Lisäksi myynnissä on esimerkiksi paperiaskartelu- ja korutarvikkeita.

–Niinhän joku on joskus sanonut, että tämä on kuin käsityökarkkikauppa. Jokaiselle löytyy jotakin, naurahtaa Iloisen Langan yrittäjä Taina Hihnala.

Hihnala on pyörittänyt omaa käsityöpuotiaan Porrassalmenkadulla lähes kolme ja puoli vuotta.

Ennen Iloista Lankaa paikalla toimi käsityöliike Aspola, jonka yritystoiminnan Hihnala osti eläkkeelle siirtyneeltä Vuokko Korhoselta syksyllä 2018.

Ennen yrittäjyyttä Hihnala työskenteli matkailualalla ulkomailla ja kotimaahan palattuaan viimeisimmäksi kenkäkaupassa. Haave omasta yrityksestä ehti muhia mielessä vuosia.

Tätä työtä voin sanoa oikeasti rakastavani.

–Oma käsityökauppa oli iso unelma, jonka en uskonut koskaan toteutuvan. Tykkäsin kyllä työstäni kenkäkaupassakin, mutta tätä työtä voin sanoa oikeasti rakastavani, Hihnala sanoo.

Unelma omasta yrityksestä toteutui onnellisen sattuman kautta.

–Opiskelin tekstiiliartesaaniksi kymmenen vuotta sitten. Myöhemmin aloitin yrittäjän ammattitutkinto-opinnot Esedussa ja tein opinnäytetyön Aspolassa. Sen myötä aloimme Vuokon kanssa hautoa yrityskauppaa.

Kaupan nimeksi tuli Iloinen Lanka ja Askartelu omistajavaihdoksen jälkeen.

–Nimi kuvaa sekä yrittäjää että kauppaa, Hihnala hymähtää.

Hihnalan ensimmäiset vuodet käsityöpuodin ruorissa ovat sujuneet hienosti.

Koronakaan ei saanut yrittäjää vaipumaan synkkyyteen.

–Olin onneksi ehtinyt pyörittää kauppaa jo reilun vuoden ennen koronaa. Ensimmäisenä koronakeväänä tein pikaisella päätöksellä järjestelyitä, jotka mahdollistivat liikkeen turvallisen toiminnan.

Neulomisesta ja muista käsitöistä tuli melko pian ensimmäisten koronarajoitusten jälkeen niin suosittuja, että langat vietiin käsistä.

Käsityöbuumi jatkuu edelleen. Se näkyy Hihnalan mukaan kaupankäynnissä hyvin positiivisesti.

–Nyt tehdään paljon muhkeita pipoja, kaulahuiveja, kaarrokeneuleita ja kirjoneulesukkia. Mehiläisvahalevyistä tehdyt kynttilät nousivat vuosien tauon jälkeen suosioon muun muassa jouluaskarteluissa.

Iloisen Langan valttikortteja ovat Hihnalan mukaan laadukkaat tuotteet, hyvä asiakaspalvelu ja työntekijöiden luja ammattitaito.

Hihnalan lisäksi liikkeessä työskentelee kaksi henkilöä.

–Meistä jokainen tekee myös vapaalla paljon käsitöitä, joten sen myötä osaamme antaa asiakkaille asiantuntevat vinkit ja neuvot. Ideoitta täältä ei tarvitse koskaan lähteä, hän lupaa.

Puodissa on tehty tälle vuodelle paljon uusia suunnitelmia.

–Helmikuun aikana lankavalikoima laajenee entisestään. Kevään mittaan myymälässä tehdään myös hieman muutostöitä, ja muun muassa trikookudevalikoima tulee kasvamaan.

Rakenteilla on myös verkkokauppa.

–Verkkokauppa on tänä päivänä melkein pakollinen. Koska toimimme pienellä porukalla, on sen avaaminen valitettavasti viivästynyt. Uskomme verkkokaupan avautuvan vielä tämän kevään aikana.

Iloisen Langan tulevaisuus näyttää Hihnalan mukaan hienolta.

–Iso kiitos kuuluu kaikille asiakkaille, jotka kivijalkakaupoissa ahkerasti asioivat. He mahdollistavat palveluiden säilymisen jatkossakin, Hihnala kiittelee.

Kaupungin kivijalat -sarjassa esitellään mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden palveluja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka