Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin kivijalat: Anne Issakainen on pyörittänyt vaateliikettään Mikkelissä yli 30 vuotta

Nykynaisen värikkäästä valikoimasta löytyy persoonallisia vaatteita ja asusteita naisille.

Ainutlaatuinen, persoonallinen ja värikäs. Näillä sanoilla voi kuvailla Mikkelin keskustassa sijaitsevaa vaatekauppa Nykynaista.

Liikkeen omistaa Anne Issakainen, joka on tehnyt kauppaa naisten vaatteilla ja asusteilla kaupungissa jo 33 vuotta.

–Eräs asiakkaani kysyi kerran, että tiedänkö olevani Mikkelin vanhin naistenvaatekauppias. En rehellisesti sanottuna ollut koskaan ajatellut asiaa. Ei se ole mikään huono asia – vaikka toki tässä iässä voi niinkin ajatella, sanoo 61-vuotias Issakainen naurahtaen.

Nykynaisen tarina alkoi vuonna 1989.

Issakaisen entinen puoliso piti Porrassalmenkadulla vaatekauppa Nykymiestä, ja liikkeestä löytyi myös Annelle työpaikka.

Työvaatteet hän sai anopiltaan, joka puolestaan pyöritti naistenvaateliikettä Savonlinnassa.

Nykynainen on nimenä minulle äärettömän tärkeä.

–Tyylikkäät vaatteeni herättivät mielenkiintoa asiakkaissa ja myös ystävissäni. Kyseltiin, että mistä olin minkäkin vaatteen hankkinut. Siinä sitten heräsi ajatus ottaa pieniä määriä naisten vaatteita myyntiin. Kauppa alkoi käydä heti.

Saatuaan kovaa kannustusta läheisiltään ja asiakkailta, päätti Issakainen perustaa Nykymiehen tiloihin pienen naistenvaatenurkkauksen. Nykynainen-nimi tuli mukaan vasta myöhemmin.

–Nimen keksi lopulta esikoiseni. Tästä syystä Nykynainen on nimenä minulle äärettömän tärkeä. En ole milloinkaan suunnittelut vaihtavani sitä.

Issakaisen piskuinen vaatenurkkaus laajeni hyvän kokoiseksi kaupaksi, kun persoonallisten vaatteiden kysyntä jatkoi kasvuaan.

Kun Nykymies-liike lopetti, muutti Issakainen oman kauppansa Savilahdenkadulle.

Liike on toiminut 15 vuotta samalla hyväksi havaitulla paikalla.

Issakaisen visio on ollut alusta pitäen auttaa kaikenikäisiä naisia löytämään heidän tyylinsä mukaiset vaatteet erilaisten asukokonaisuuksien kirjosta.

–Sama vaate taipuu asusteita vaihtelemalla moneen erilaiseen tilanteeseen. Autan mielelläni sopivien asusteiden valinnassa.

Issakaisen panostaa edelleen yksilölliseen tarjontaan.

Kutakin vaatetta on myynnissä vain yksi kappale kokoa ja väriä kohden. Se takaa, että jokainen häneltä ostettu vaate on uniikki.

–Jos ostaa minulta esimerkiksi paidan, ei kenelläkään vastaantulijalla ole täysin samanlaista. Jokainen nainen on oma persoonansa. Siksi käytän paljon aikaa sellaisten tuotteiden etsimiseen, joita asiakas ei löydä muualta Mikkelissä.

Issakainen painottaa yhtä asiaa, kun toimittaja kysyy hänen pitkän vaatekauppiasuransa salaisuutta.

–Hyvä asiakaspalvelu. Autan asiakasta vaatteen ja kokonaisuuden valitsemisessa niin paljon kuin mahdollista. Teen kaikkeni sen eteen, että ostos on oikea, ajaton ja pidetty. Minulla on hyvä värisilmä, kokenut muodin konkari virnistää.

Tärkeä Nykynaisen myyntikanava on henkilökohtainen postimyynti. Jos asiakas löytää mieluisan tuotteen Nykynaisen Instagram-tililtä tai Facebook-sivuilta, pyytää Issakainen asiakkaalta mitat, mittaa tuotteen ja suosittelee sitten oikeaa kokoa.

–Sen jälkeen lähetän lisää kuvia tuotteesta, mahdollisesti kuvaan päälläni ja annan tiedot tuotteen materiaalista ja pesuohjeesta. Eli käytännössä teen saman työn, minkä tekisin täällä liikkeelläkin. Postimyynnillä asiakas saa henkilökohtaisen palvelun ja tuotteen suoraan kotiin.

Kaupungin kivijalat -sarjassa esitellään mikkeliläisten kivijalkaliikkeiden palveluja.