Mikkeli kysyy, mikä huolestuttaa tai pelottaa - verkkokyselyyn vastaamalla pääsee vaikuttamaan kaupungin turvallisuussuunnitteluun

Koetko olosi turvalliseksi Mikkelissä?

Huolestuttaako jokin asia kotikulmilla?

Mikkelin kaupunki hakee nyt asukkailtaan vastauksia turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Kaupungin verkkosivuilla avoinna olevaan turvallisuuskyselyyn vastaamalla mikkeliläiset voivat vaikuttaa omien kokemustensa kautta turvallisuustilanteen parantamiseen.

Yksinkertaisessa kyselyssä voi kertoa ja kommentoida nimettömästi sitä, millaiset asiat vaikuttavat omaan turvallisuuden tunteeseen. Vastaavasti kysytään myös sitä, millaisten asioiden mikkeliläiset kokevat huonontavan omaa turvallisuuden tunnettaan.

Turvallisuus voidaan ymmärtää laajasti.

– Vastauksissa nousee varmasti esille paljon asioita, jotka ovat jollakin tasolla jo tiedossa. Esimerkiksi liikenneturvallisuuteen liittyvää palautetta tulee kaupungille paljon, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Riihelä kannustaa kaupunkilaisia vastaamaan aktiivisesti.

– Turvallisuuskokemukseenhan voi vaikuttaa sellainenkin, että esimerkiksi jokin puistoväylä on huonosti valaistu tai puistikoitunut eikä siellä siksi haluta mielellään liikkua.

– Tällaisiin asioihin voidaan puuttua, jos käyttötalous vain sallii, Riihelä kuvailee.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa viidestä kymmeneen minuuttiin. Kyselyyn vastaavan ei tarvitse ilmoittaa omia henkilö- tai osoitetietojaan.

Monivalintavastauksien lisäksi kyselyssä on vapaakenttiä, joihin voi kirjoittaa itse omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään kaupungin turvallisuussuunnittelussa. Riihelä ennakoi, että tuloksia päästään seulomaan ja koostamaan kevään aikana.

Kyselyyn voi vastata 13. helmikuuta saakka. Kysely löytyy verkko-osoitteesta www.mikkeli.fi/turvallisuuskysely2022

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka