Mikken Kati Häkkinen haluaa lisätä Kirkkopuiston vetovoimaa - "Siitä voisi tulla toinen Mikkelin kesän keskus"

Kirkkopuisto sijaitsee aivan Mikkelin sydämessä. Siitä huolimatta se on monen kaupunkilaisen mielestä jäänyt hieman sivuun keskustan kehittämisessä.

Samaa mieltä on Mikke ry:n toiminnanjohtaja Kati Häkkinen. Hän visioi Kirkkopuistosta toista sykkivää sydäntä Mikkelin kesään.

– Torilla on saatu jo aikaan merkittävää kehitystä viime vuosina ja se kehittyy tavallaan jo itsestään. Nyt on katseet suunnattava Kirkkopuistoon, Häkkinen patistelee.

Häkkinen näkee Kirkkopuistossa paljon mahdollisuuksia, vaikka sen luonne historiallisesti arvokkaana puistona rajoittaakin alueen käyttöä.

– Olisi hienoa, jos Kirkkopuistosta saataisiin mikkeliläisille piknik-puisto. Pöytiä ja penkkejä ei nurmikolle saa asettaa, mutta vilttejä kyllä. Mikke voisi vaikka vuokrata piknik-vilttejä ihmisille, jotka hakevat läheltä ruokaa ja vaikka lounastavat puistossa, kehittelee Häkkinen.

– Naapurikortteleiden ravintolatoiminta voisi hyötyä tästä ja ehkä sitä voisi tulla lisääkin, hän jatkaa.

Hyvänä esimerkkinä Häkkinen pitää Kotkaa, jossa keskustan puiston ympärille on syntynyt paljon ravintola- ja kahvilatoimintaa.

– Kirkkopuiston tätä puolta pitää lähteä miettimään siltä pohjalta, että toiminta keskittyisi nimenomaan kesäkauteen. Ympärivuotista sen ei tarvitsekaan olla.

Toiminnanjohtaja näkisi mielellään Kirkkopuistossa myös pop up-henkistä ravintolatoimintaa itse puiston rajojen sisäpuolella. Paikka on valmiina entisen Suomi-Grillin kohdalla puiston eteläpäässä.

– Tästä asiasta on ollut jo keskusteluja ja kyselyjäkin on tullut. Mikkelin kesä on niin vetovoimainen, että täällä kesäravintolan pitäminen kiinnostaa toistenkin paikkakuntien yrittäjiä, Häkkinen sanoo.

Tekninen puoli Kirkkopuistossa on Häkkisen mukaan kunnossa.

– Joulupuistossa Eepin Grilli pystyi toimimaan hyvin. Esimerkiksi sähköliittymiä on kyllä riittävästi, hän sanoo.

Kirkkopuistoon on aikaisemminkin soviteltu ravintolatoimintaa. Pisimmällä oltiin muutama vuosi sitten, kun puistoravintolaan oli jo saatu yrittäjä Savonlinnasta.

Hanke kuitenkin kariutui, kun yrittäjä joutui perumaan tulonsa henkilökohtaisista syistä aivan viime tipassa.

– Siinä keskusteltiin siitä, että entisen Suomi-Grillin kohdalle olisi tehty tilapäisluontoinen ravintolarakennus, joka olisi sopinut yrittäjän tarpeisiin esimerkiksi kesäravintolaksi, taustoittaa kaupunkikehitysjohtaja Jouni Riihelä.

Riihelä toivoisi vielä jonakin päivänä näkevänsä Kirkkopuistossa myös pysyvämmän ravintolan. Sen paikka olisi sama kuin tilapäisravintolalle kaavailtu.

– Se voisi olla pitsihuvilatyyppinen, tyylikäs rakennus, jossa toimisi esimerkiksi tasokas kalaravintola. Tämä on sellainen pitkän tähtäimen visio.

Ihan helposti Kirkkopuistoon ei pysyvää ravintolaa kuitenkaan rakenneta.

– Rakennusoikeuden saaminen pysyvälle rakennukselle edellyttää kaavamuutosta ja se on Kirkkopuiston kaltaisella alueella hidas ja vaativa projekti jossa on monia osallisia ja neuvottelukumppaneita, Riihelä sanoo.

Kirkkopuistossa on nimen mukaisesti sijainnut kirkko. Puisto on myös vanhaa kalmistoaluetta.

– Nykyisellään sen käyttö on erittäin tarkasti säädeltyä, istutuksia ja infotaulujen paikkoja myöten, Riihelä kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka