Hänskinkulman rakentaminen alkaa – Jalon Rakentajat tekee Hänninkentän viereen kaksi kerrostaloa

Mikkeliläinen Jalon Rakentajat pääsee aloittamaan tammikuussa valmistelevat työt ydinkeskustassa, Linnankadun ja Päiviönkadun kulmauksessa sijaitsevalla tontilla.

– Rakennuslupa saatiin vihdoin ja työtä pääsevät alkamaan. Urakka alkaa maanrakennustöillä ja tontilla sijaitsevan autokatoksen purkutöillä, vahvistaa jalon Rakentajien toimitusjohtaja Heikki Toivakka.

Rakennusvaiheista ensimmäinen on maanalainen pysäköintihalli. Kaikkiaan tontille tulee kaksi asuinkerrostaloa, joista ensimmäisen, Asunto Oy Mikkelin Hänskinkulman, on määrä valmistua keväällä 2023.

Mikkelin Hänskinkulmasta tulee 7-kerroksinen ja siihen tulee 36 asuntoa, joiden koko vaihtelee 27 neliömetrin yksiöistä 98,5 neliömetrin saunallisiin neljän huoneen ja keittiön asuntoihin.

– Kiinnostusta on ollut ja varaustilanne on hyvä, kertoo Toivakka.

Ensimmäisen kerrostalon jatkoksi Päiviönkadun suuntaisesti rakennetaan myöhemmin viisikerroksinen Asunto Oy Mikkelin Hänskinhelmi.

Hänskinkulman on määrä valmistua keväällä 2023.

– Sen rakentaminen limittyy osin päällekkäin ensimmäisen kerrostalon kanssa, Toivakka sanoo.

Samalla tontilla uudisrakennusten kanssa sijaitsee myös vanha, rapattu kerrostalo, joka on nyt vuokrattuna.

Rakennus on julkisivun osalta suojeltu ja siirtyi Jalon Rakentajien omistukseen Senaatti-Kiinteistöiltä osana koko tontin kauppaa.

– Vanha rakennus säilyy toistaiseksi entisellään. Sen asunnot ovat kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta niillä on varmaan edessä jonkinlaista saneerausta.

– Rakennus edustaa hyvin oman aikansa kaupunkirakentamista ja sopii hyvin koko tontin kokonaisuuteen, Toivakka sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka