Videovuokraamon paikalle kirppari

ViaDia avaa maaliskuussa kirpputorin Vuorikadulle. Elokuvavuokraamo sulkee ovensa, mutta sen yhteydessä toiminut irtomakeismyynti jatkuu Stellassa.

ViaDia avaa maaliskuussa kirpputorin tiloissa, joissa toimii nyt videovuokraamo Filmtown. Sijainti Kirkkopuiston laidalla on täydellinen kirpparitoiminnalle, uskovat Sami Järvinen (vas.) ja Vesa Nyrhinen ViaDialta. Anni Suomela

Anni Suomela

Yksi aikakausi päättyy, kun viimeinen videovuokraamo lopettaa toimintansa Mikkelin keskustassa. Kirkkopuiston laidalla toimiva Filmtown sulkee ovensa helmikuun lopulla.

Tilalle tulee hyväntekeväisyysjärjestö ViaDian kirpputori, jonka on määrä aloittaa toimintansa maaliskuun puolivälin tienoilla.

Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen kertoo, että vaikka videovuokraamon kivijalkaliikkeen toiminta on Mikkelissä lopuillaan, jatkuu Filmtownin yhteydessä toimiva irtomakeismyynti kaupungissa edelleen.

Kauppakeskus Stellassa avataan maaliskuussa Spice Ice by CandyTown -niminen herkkuliike, jossa on myynnissä videovuokraamosta tuttujen makeisten lisäksi esimerkiksi jäätelöä.

–Kauppa tulee olemaan samaan aikaan jäätelöbaari, kahvila ja karkkikauppa. Tarkoitus on avata liike heti maaliskuun alussa, kertoo Nurminen.

Videovuokraamon tilojen remontointi kirpputoritarkoitukseen alkaa ViaDia Mikkelin toiminnanjohtaja Vesa Nyrhisen mukaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

Sijainti ei voisi olla parempi.

Valmista tulee hänen arvionsa mukaan parissa viikossa.

–Saamme tehtyä kirpputorista tyylikkään ja näyttävän. Sijainti ei voisi mitenkään olla parempi, hehkuttavat Nyrhinen ja ViaDia Mikkelin perustajajäsen Sami Järvinen.

Järjestöllä on jo entuudestaan kaksi kirpputoria Mikkelissä. Ne sijaitsevat Savilahdenkadulla ja ViaDian päiväkeskuksen yhteydessä Moisiontiellä. Myynnissä on muun muassa vaatteita, käyttötavaraa, leluja ja huonekaluja.

–Olemme saaneet kaiken kirpputoreilla myytävän tavaran lahjoituksena. Tavaraa ja vaatteita tulee sen verran hyvin, ettei myytävä lopu kesken. Tästä kiitos mikkeliläisille, Järvinen kiittää.

Järvinen ja Nyrhinen sanovat, että kaikki kirpputorien myyntituotto käytetään ViaDia Mikkelin toimintaan.

ViaDia tunnetaan muun muassa kauppojen hävikkiruoan jakamisesta vähävaraisille perheille ja työttömille.

–Kirpputorien tuotoilla on merkittävä rooli toiminnan rahoittamisessa. Ruoka-avun jakaminen maksaa yhdistykselle kuukausittain pyöreästi lähes 5000 euroa.

Uuden kirpputorin aukioloajat tulevat ainakin aluksi olemaan samat kuin muissakin ViaDian kirpputoreilla Mikkelissä. Ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17 ja lauantaisin kello 10–14. Sunnuntaina kirpputorit ovat kiinni.

–Aukioloaikoja täytyy tosin katsoa tarkemmin kevään mittaan. Uskomme siihen, että etenkin kesällä kirpputoria kannattaa pitää avoinna myös sunnuntaisin.

Nyrhisen paljastaa, että kirpputorin yhteyteen on varovasti kaavailtu myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.

–Mutta ainakin alkuun mennään ihan vain näin. Kahvilatoiminta ei ole missään nimessä mahdottomuus, mutta sen käynnistäminen ei ainakaan vielä ole ajankohtaista. Katsotaan kaikessa rauhassa, hän sanoo.

Kommentoi