Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Akatemia siirtyy

Koronapandemia kurittaa Mikkelin Akatemia -tapahtumaa jo toista vuotta peräkkäin.

Kun viime vuonna koko tapahtuma jouduttiin perumaan, nytkin tapahtuma siirtyy myöhemmälle kevääseen koronatilanteen nopean heikkenemisen takia.

– Emme pysty järjestämään tapahtumaa terveysturvallisesti, joten on pakko lykätä sitä. Kokoonnumme ensi viikolla miettimään, mikä voisi olla ajankohta, joka sopii kaikille luennoitsijoille ja mahdollistaa seminaarin järjestämisen perinteiden mukaisesti lähitapahtumana, kertoo Mikkelin Kesäyliopiston rehtori Anne Havukainen.

Havukaisen mukaan mahdollinen uusi päivämäärä voisi sijoittua huhtikuulle.

Tämän vuoden Mikkelin Akatemian teema on merkityksellisyys.

Merkityksiä tarkastellaan eri tieteenalojen ja taiteen kautta. Pohdinnassa on myös kysymys siitä, millaista on merkityksellinen elämä ja miten se voidaan saavuttaa.

Aihetta tutkitaan professori Arto O. Salosen johtaessa puhetta. Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä Salonen on monitieteilijä, joka etsii tietä kestävään yhteiskuntaan.

Luennoitsijoina ovat mukana myös graffititaiteilija Jouni Väänänen sekä Ateneumin johtaja Marja Sakari, joka puhuu museoiden roolista merkityksen rakentajina.

Äänessä ovat myös tutkijatohtori Sanna Tirkkonen, dosentti Janne Saarikivi, sekä mikkeliläislähtöinen dosentti Kalle Puolakka, joka puhuu kirjallisuuden ja lukemisen merkityksellisyydestä.

Akatemian toisen päivän päätteeksi puhuvat dosentti Johan Bastubacka ja emeritusprofessori Tarmo Kunnas uskontojen merkityksestä.

Akatemian rytmi on tuttu aikaisemmista tapahtumista. 35 minuutin mittaisen esitelmän jälkeen keskustellaan 15–20 minuutin verran.

Mikkelin kesäyliopiston Mikkelin Akatemia järjestetään 18:nnen kerran.