Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vielä ehtii auttaa

Hope ry:n keräyksillä voi lahjoittaa jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille viikon ajan

Kyllä kaikilla lapsilla pitää olla joulu. Ja jouluna pitää olla paketissa herkkuja, vaatetta, leluja ja muuta sellaista.

Näin sanoo mikkeliläinen Hannele Laakkonen. Hän haluaa olla tekemässä hyvää joulua muille ja toi kassillisen uusia lastenvaatteita Hope ry:n keräyspaikkaan, kauppakeskus Akselin toiseen kerrokseen.

Hope ry kerää jälleen lahjoja ja ruoka-apua vähävaraisille lapsiperheille. Tutut joulukuuset on tänä vuonna sijoitettu Akselin ja Graanin kauppakeskuksiin sekä kuntokeskus Ladylineen Rokkalassa ja hyvinvointikeskus HeWennaan Emolan Rouhialankadulla.

–Kuusesta voi ottaa pallon, johon on kirjattu lapsen toivomus. Toivotun tuotteen voi käydä itse ostamassa ja tuoda sen sitten Hope ry:n keräyspisteisiin edelleen perheisiin toimitettavaksi, ohjeistaa Petra Turunen Hope Mikkelistä.

Keräys on voimassa 22.12. saakka eli apua ehtii antaa vielä viikon verran.

–Toivomme, että lahjoja tuotaisiin jo tällä viikolla, jotta saamme niitä jo eteenpäin. Viimeiset viedään kuitenkin vasta aatonaaton aamuna, Turunen sanoo.

Kaikki toiveet eivät ole kalliita ja vaikeita hankkia.

Jos itse ei ehdi lahjaostoksille, voi Hopelle lahjoittaa myös tekemällä ostoksen Prisman verkkokaupassa. S-ryhmä toimittaa nämä ostokset edelleen Hopelle.

Myös ruokalahjoituksen voi tehdä helposti ja haluamallaan summalla.

–Meillä on myös ruokakassikeräys Urpolan S-Marketissa, kauppakeskus Setrissä. Siellä voi lahjoittaa haluamansa euromäärän arvoisen kokoisen ruokakassin kassalla, samalla kun tekee omat ruokaostokset, vinkkaa Turunen.

– Ruokakassilla saadaan koko perheelle jo hyvät jouluruoat, hän jatkaa.

Hopen keräykset tarvitsisivat vielä paljon joulumielellä olevia lahjoittajia. Monessa lapsiperheessä odotellaan vielä paketteja.

Hopelle on tänä vuonna ilmoittautunut parisataa lapsiperhettä lahjatoivomuksineen. Ruokakasseja on tavoitteena kerätä sata.

–Nyt näyttää vielä siltä, että moni on jäämässä ilman lahjaa. Keräykset ovat lähteneet tänä vuonna odotettua hiljaisemmin liikkeelle, pahoittelee Turunen.

Syyksi hän arvelee ainakin osittain koronasta aiheutuvaa tilannetta.

–Monella voi nyt olla omiakin hankaluuksia elämässä.

Turunen korostaa, etteivät kaikki toiveet ole kalliita ja vaikeita hankkia.

–Ja jos tuntuu, ettei toiveista löydy sopivaa, keräyspisteisiin voi tuoda muutakin.

–Moni lapsi ja nuori toivoo ihan perusjuttuja. Suklaata, lapasia, pipoja, elokuvalippuja ja vaikka lahjakortteja. Myös lautapelit ja askartelutarvikkeet ovat tosi haluttuja. Näissä on vain taivas rajana, Turunen linjaa.

Ainoa tarkka reunaehto on, että lahjoitettavien tavaroiden on oltava uusia.