Peräpään valvoja: Hallitus kehitti ikiliikkujan eli setelipainokoneen

Suur-Savon Osuuspankin hallintoneuvosto on valinnut pankille uuden hallituksen. Uudelleen valittiin Tarja Halonen, Antti Kaukoranta, Seppo Kietäväinen, Titta Saksa ja Merja Ylönen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Matti Malinen.

Hallitus valitsi keskuudestaan Seppo Kietäväisen jatkamaan puheenjohtajana ja Titta Saksa valittiin varapuheenjohtajaksi.

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa kerimäkeläinen Toivo Loikkanen.

Kiinnostus hallitusvalintoihin on huomattavaa, sillä maakuntapankki kertoi hiljakkoin lakkauttavansa ison määrän konttoreita. Jäljelle jäävät vain Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen konttorit.

Ensimmäinen havainto on, että hallitusta supistetaan huomattavasti, ja jäljelle jää vain kuusi jäsentä. Kaikki viimeksi tehdyssä fuusiossa mukaan tulleet pikkupankkien edustajat jäivät valitsematta.

Sen sijaan pitkään osuuspankissa isännän ääntä käyttänyt sulkavalais-juvalainen Seppo Kietäväinen sai edelleen täyden luottamuksen.

Toinen hallituksessa pitkään istunut mikkeliläinen Arja Tiensuu sen sijaan väistyi. Tilalle tuli yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen, jolla on aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä MPY:ssä.

Lisää kiinnostavia valintoja. Sdp Mikkelin kunnallisjärjestö valitsi syyskokouksessaan viime viikolla puheenjohtajaksi Jukka Rossin ja varapuheenjohtajaksi Matias Kvistin.

Rossin johdolla Sdp tavoittelee menestystä aluevaaleissa. Tavoite on hänen mukaansa olla Etelä-Savon ykköspuolue.

Sdp:llä on nyt koossa Mikkelistä 36 ehdokasta ja koko Etelä-Savon alueella 64. Tavoitteena on täysi lista 73 ehdokasta.

Väentilastot ovat olleet Mikkelissä ja Etelä-Savossa jatkuvasti karua luettavaa, Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan väkiluku väheni Etelä-Savossa tammi-lokakuun 2021 aikana 836 henkilön verran (-0,6 prosenttia). Väestönmuutos oli vähemmän miinuksella kuin aiempina lähivuosina. Etelä-Savon ennakkoväkiluku oli lokakuun lopussa 131 866.

Kokonaisnettomuutto oli tammi-lokakuussa positiivinen Savonlinnan seutukunnassa (+208) ja Pieksämäen seutukunnassa (+50), mutta Mikkelin seutukunnassa kokonaisnettomuutto oli negatiivinen (-59).

Kokonaisnettomuutto oli positiivinen suurimmassa osassa kunnista Etelä-Savossa, eniten Savonlinnassa (+196), Pieksämäellä (+31), Puumalassa (+25), Mäntyharjulla (+20), Juvalla (+19) ja Rantasalmella (+19).

Kunnista kokonaisnettomuutto oli negatiivinen vain Mikkelissä (-82), Kangasniemellä (-20), Sulkavalla (-12) ja Hirvensalmella (-10).

Syystäkin istui Mikkelin kaupunginhallitus koko maanantain ja vielä tiistaina pitkän toviin pohtimassa, miten tasapainottaa ensi vuoden talousarviota. Se on yhä miljoona tolkulla alijäämäinen.

Eipä hätää, sillä neuvoa rahapulaan voivat Mikkelin päättäjät kysyä vaikka joulupukilta. Hän näet saapuu Mikkelin jo ennen jouluaattoa.

Coca-Cola ajaa joulurekkansa parkkiin Mikkelin torille perjantaina 17. joulukuuta kelo 16–20.

Upeasti noin 11 000 led-valolla koristeltu 19-metrinen Coca-Colan Joulurekka palaa tauolta ja jatkaa iloista joulukiertuettaan Suomessa. Tarjolla on tietenkin myös ilmaista juotavaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka