Akatemia tulee taas

Suosittu keskustelutilaisuus etsii välivuoden jälkeen elämäntarkoitusta

Merkityksellinen elämä, mitä se on? Miten se voidaan saavuttaa? Mikkelin Akatemia -tapahtuma paneutuu isoihin aiheisiin tammikuussa.

–Elämän tärkeimmät asiat ovat aineettomia. Ystävällisyys toista kohtaan ei maksa mitään, pohjustaa Mikkelin Akatemian suunnitteluryhmän puheenjohtaja Matti Kunnas.

Merkityksellisyyden kimppuun käydään professori Arto O. Salosen puheenjohdolla. Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä Salonen on monitieteilijä, joka etsii tietä kestävään yhteiskuntaan.

–Salonen kysyy, miten voisimme elää niin, että jälkipolvetkin voisivat elää, sanoo Kunnas.

Kiinnostava parivaljakko pohtii taiteen merkitystä. Grafiittitaiteilija Jouni Väänänen avaa oman alansa ideaa, ja Ateneumin johtaja Marja Sakari puolestaan valaisee museoiden roolia merkityksen rakentajina.

Äänessä ovat myös tutkijatohtori Sanna Tirkkonen, dosentti Janne Saarikivi, sekä mikkeliläislähtöinen dosentti Kalle Puolakka, joka puhuu kirjallisuuden ja lukemisen merkityksellisyydestä.

Tärkeimmät asiat ovat aineettomia.

Kaksipäiväisen akatemian toisen päivän päätteeksi puhuvat dosentti Johan Bastubacka ja emeritusprofessori Tarmo Kunnas uskontojen merkityksestä.

Akatemian rytmi on tuttu monilta vuosilta. Esitelmän kesto on 35 minuuttia, ja päälle tulee 15–20 minuuttia keskustelua.

–Keskustelu on tämän homma suola. Se on ollut aina hyvin vireää. Oleellinen osa on myös jälkipuinti, jossa tavataan tuttuja ja jatketaan keskustelua, Matti Kunnas sanoo.

Mikkelin kesäyliopiston suojissa toimiva Mikkelin Akatemia järjestetään 14.–15. tammikuuta 18:nnen kerran. Viime vuosi jäi väliin korona takia.

Aikanaan Kulttuurirahaston tuen avulla alkuun saatettu Mikkelin Akatemian on nyt hyvin omavarainen. Rahoitus tulee osallistumismaksuista.

–Teemme tätä niin kauan kun on kysyntää, Kunnas sanoo.

Toistaiseksi kiinnostusta on ollut hyvin. Ammattikorkeakoulun yli 200-paikkainen sali on täyttynyt vuosi toisen perään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka