Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vekkula johdattaa jouluun

Kulttuurikeskuksen yhteistyö laulaja Pauliina Hintsasen kanssa jatkuu. Joulusatu saa ensi-iltansa sunnuntaina

Lasten kulttuurikeskus Vekkula Mikkelin Tuppuralassa saa jälleen ylleen jouluisen asun.

Vekkulan väen tarkoituksena on perinteisesti somistaa kulttuurikeskuksesta vertaansa vailla oleva joulumaailma, joka vetoaa sekä lapsiin että aikuisiin.

–Tavoitteena on, että kun tuosta ovesta astuu sisään, tuntee heti olevansa joulumaassa, sanoo Vekkulan 17 vuotta sitten perustanut ohjaaja-näyttelijä Tarja Pyhähuhta.

Vekkula välkehti yltäkylläisestä joulutunnelmasta jo viikko sitten keskiviikkona, vaikkakin Pyhähuhdan mukaan joulusomistaminen oli vasta alkutekijöissään.

–Tässä on hyvin pieni osa koristuksista. Lopputulos tulee olemaan hieno, Pyhähuhta lupaa.

Hienolta näyttää ja kuulostaa myös Pyhähuhdan uusin ohjaustyö Unelman ja Aarteen jouluinen nukketeatterisatu.

Meillä on kasassa hieno tiimi.

Lapsille ja lapsenmielisille suunnattu satu saa ensi-iltansa Vekkulan joulunavauksessa tulevana sunnuntaina.

Esityksen tähtinä loistavat Aarre-nuken nukettaja, Vekkulan toiminnasta vastaava Miia Damberg sekä Unelman roolissa esiintyvä laulaja Pauliina Hintsanen.

Hintsanen on tehnyt Vekkulan kanssa yhteistyötä keväästä saakka ja esiintynyt sittemmin yhdessä Dambergin kanssa useissa tapahtumissa, muun muassa Mikkelin kalamarkkinoilla ja Hulivilikarnevaaleilla.

Jouluisessa nukketeatterisadussa Aarre ja Unelma valmistautuvat kovalla tohinalla jouluaattoon. Tehtävälistalla on ainakin joulusiivous, torttujen paistaminen ja joulukortin postitus metsän eläimille. Kiireenkin keskellä Unelma ja Aarre muistavat nauttia ja iloita juhlasta.

Satua kuljettaa jouluinen musiikki. Esityksen monista kappaleista osa on Pauliina Hintsasen itse säveltämiä ja sanoittamia, mutta mukaan mahtuu myös perinteisiä ja tunnettuja joululauluja.

Esitys rekvisiittoineen ja lavasteineen on tulosta paikallisten tekijöiden yhteistyöstä.

Lavasteet on maalannut kuvataiteilija Laura Hyppönen, ja estradilla nähdään myös toisen mikkeliläisen kuvataiteilijan Mari Saravon huovutustöitä.

–On ollut aivan ihanaa tuottaa lapsille taidetta. Tämän esityksen lavasteisiin hain inspiraatioita vanhoista joulukorteista ja -kirjoista, sanoo jo kolmen vuoden ajan Vekkulan lavasteita maalannut Hyppönen.

Apuna esityksen valmistamisessa ovat olleet myös Suomen Nuoriso-opiston opiskelijat Else Nevalainen ja Saara Loikkanen.

–On suuri onni, että meillä on kasassa näin hieno tekijätiimi. Vekkulan joulunäytelmät ovat olleet perinteisesti todella suosittuja, ja penkkirivit ovat olleet täynnä. On hienoa päästä jakamaan jouluiloa lapsille ja samalla myös aikuisille, iloitsee Pyhähuhta.

Unelman ja Aarteen jouluinen nukketeatterisatu näytetään Vekkulan joulunavauksessa 28. marraskuuta kahteen otteeseen. Ensimmäinen esitys on kello 15 ja toinen kello 17.

Joulunavauksessa on tarjolla sekä suolaista että makeaa herkkua. Sisällä tarjoilusta vastaa Vekkulan kahvio. Kulttuuritalon edustalla puolestaan lämpenee grilli Tuppurala-seuran toimesta.

Nukketeatterisadun muut esitykset ovat 5. joulukuuta kello 15 ja 17 sekä 12. joulukuuta kello 15 ja 17.

Lisäksi Vekkula järjestää esityksiä päiväkotiryhmille 29. marraskuuta sekä 1. ja 12. joulukuuta. Päiväkotiesitykset ovat kaikkina kolmena päivänä kello 9 ja 10.

Sekä päiväkoti- että yleisöesityksiin on suotavaa ilmoittautua etukäteen. Lippujen ennakkovaraukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 533 5811.