Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peräpään valvoja: Mikkeli murahti, vapise Helsinki!

Kaupunginhallitus teki maanantaina pitkäkantoisia päätöksiä. Hiilineuraalisuustavoite asetettiin vuoteen 2035.

Päätös poikkesi virkamiesesityksestä, jossa ympäristöpäällikkö Hanna Pasosen ja ilmastokoordinaattori Sari Härmäläinen esittivät viittä vuotta joutuisampaa aikataulua.

Kaupunginhallituksessa Petri Pekonen (kesk) esitti Pekka Pöyryn (kesk) Tanja Hartosen (ps), Eero Ahon (kok) ja Raimo Heinäsen (ps) kannattamana, että Mikkelin hiilineutraaliustavoite asetetaan vuoteen 2035.

Äänestyksessä Pekosen esitys sai taakseen myös kokoomuksen Armi Salo-Oksan ja Pirkko Valtolan (kok). Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen (kesk) äänesti tyhjää.

Virkamiesten esittämää nopeaa aikataulua kannattivat Heli Kauppinen (vihr) sekä demarit Jarno Strengell sekä Satu Taavitsainen. Asia etenee seuraavaksi valtuustoon.

Kaupunginhallituksessa kummasteltiin virkamiesten esitystä, sillä Mikkelin seudun ympäristölautakunta oli aiemmin esittänyt päästöttömyyden aikarajaksi 2035:tä. Erikoisena pidettiin myös sitä, ettei ohjelmalle ollut laskettu minkäänlaista arviosta kustannuksista.

Suunnilleen samat jakolinjat säilyivät, kun kaupunginhallitus äänesti energiaomistuksen selvittelyn laajentamisesta ESE:een. Tähän saakka tarkastelussa ovat olleet vain Suur-Savon Sähkön osakkeet.

Kaupunginhallitus päätti äänin 9–2, että se kannattaa energiaomistusjärjestelyjen tutkimista myös ESE:n. Vastaan panivat vain demarit. Lopullinen päätösvalta on valtuustolla.

Energiatyöryhmän määräaika päättyy vuodenvaihteessa. Aikataulu on kireä, sillä kaupungin talouden pelastamiseksi suunnitellut omistusjärjestelyt vievät aikaa.

Vapise Helsinki. Mikkelin kaupunginhallitus linjasi, että kaupungin omissa tilaisuuksissa on tarjolla vain kotimaista ruokaa.

Jos valtuusto hyväksyy päätöksen, on se kova näpäytys Helsingille, joka kielsi lihan tarjoamisen omissa tilaisuuksissaan.

Saimaan alueen 16 kunnanjohtajaa on huolissaan kaivoshankkeiden etenemisen piirteistä. Kuntajohtajien vetoomuksessa valtioneuvostolle sanotaan, että uusi kaivoslakiesitys on tehty vahvasti kaivosteollisuuden näkökulmasta ja lakiluonnosta pitäisi korjata olennaisesti ennen eduskuntakäsittelyä.

–Jo malminetsintävaraus aiheuttaa huolta näillä tahoilla ja malminetsintävaihe vaikuttaa kielteisesti mm. kiinteistöjen arvoon ja yrittäjien investointihaluun ja sen myötä se syö alueen elinvoimaa, kannanotossa muistutetaan.

Savonlinnan seutu on mukana kaikkien neljän kunnanjohtajan voimin. Mikkelin seudun kunnanjohtajista sen sijaan mukana ovat vain Mervi Simoska Juvalta ja Niina Kuuva Puumalasta.

Mikkelin Reservinupseerit ry:n 90-vuotisjuhlavuoden sääntömääräinen syyskokous pidettiin viime torstaina Mikkelin Upseerikerholla.

90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdistyksen syyskokous kutsui yhdistyksen uudeksi kunniapuheenjohtajaksi kapteeni Pentti Nuutilaisen ja yhdistyksen uusiksi kunniajäseniksi majuri Alpo Leinosen, majuri Matti Pulkkisen, kapteeni Pertti Ruotsalaisen, kapteeni Ilkka Pietiäisen ja insinöörikapteeni Jaakko Lambergin. Onnittelut!

Yhdistyksen syyskokous valitsi toimintavuodelle 2022 yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi Harri Skopan ja varapuheenjohtajaksi Mikko Kakriaisen. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Jussi Aarnio, Antti Haverinen, Antti Laitsaari, Mari Muinonen ja Jussi Saarinen.

Yhdistyksen päätapahtuma vuonna 2022 tulee olemaan tammikuun 2022 lopulla Mikkelissä järjestettävä yhdistyksen 90-vuotisjuhla.