Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Revyytä suoraan Suomesta

Mikkelin Revyyteatteri tuo sunnuntaina ensi-iltaan supisuomalaisen esityksen

Mikkelin Revyyteatterin tämän vuoden esitys on koottu puhtaasti suomalaisista aineksista.

Keväältä koronan vuoksi siirretty revyy tulee ensi-iltaan tulevana sunnuntaina Vanhalla Sotkulla.

Suoraan Suomeen -revyy on nimensä mukaisesta humoristinen katsaus suomalaisuudesta, jonka ytimessä ovat tietenkin urheilu, nakkikioskin lihapiirakka ja jämpti hajurako kanssaeläjiin bussipysäkillä.

Ajatus suomalaisuuteen pureutuvasta revyystä heräsi ohjaaja Mimmi Rantalalle koronavitsistä, jossa suomalaiset huokaisevat helpotuksesta, kun kahden metrin turvaväleistä luopumisen jälkeen kansa saa palata tuttuun ja turvalliseen vähintäänkin viiden metrin turvaväliin.

–Se oli minusta hirmuisen huvittavaa. Aloin pohtia, että saisiko stereotyyppisistä suomalaisuusjutuista aikaan enemmänkin, syntyisikö revyy näistä aineksista.

Rantalan idea sai revyyläisiltä hyvän vastaanoton. Ideoita toteutukseen ja roolihahmoihin tuli paljon, mikä pienensi Rantalan käsikirjoittajan taakkaa.

luvassa on hulluakin meininkiä.

–Esitys syntyi lopulta todella helpolla. Tämä ei ole sillä tavalla tavallinen revyy, että olisin kirjoittanut valmiin käsikirjoituksen. Sen sijaan lähdimme rakentamaan esitystä improvisaatiopohjalla.

Suoraan Suomeen -revyyssä nähdään helposti lähestyttäviä suomalaisia ongelmia, joita on Rantalan sanojen mukaan ihan pikkaisen suurenneltu.

–Revyyn tapaan luvassa on aika hulluakin meininkiä, Rantala naurahtaa.

Revyyssä musiikilla on aina iso rooli, ja sitä kuullaan tälläkin kertaa paljon.

–Yhtä lyhyttä renkutusta lukuun ottamatta kaikki esityksen biisit ovat suomalaisia. Genre liikkuu aina kansanmusiikista rockiin ja räppiin.

Mikkelin kansalaisopiston suojissa toimivassa Revyyteatterissa on mukana tällä lukuvuodella 14 harrastajanäyttelijää.

–Tällä porukalla saadaan oikein mukavia, isoja ja sähäköitä juttuja tehtyä. Koossa on oikein suomalaisen lupsakka porukka.

Suoraan Suomeen -esityksessä jokaisella revyyläisellä on yksi tai useampi rooli. Kaikkiaan verisuomalaisia roolihahmoja nähdään estradilla kolmisenkymmentä.

Joukossa ovat muun muassa kansatanhuja harrastava urheilija Hikka-Riitta Halitulijalla ja intohimoinen urheiluselostaja Väiski Välihämminki. Heitä näyttelevät Helena Hirvonen ja Hanna Hämäläinen.

Hirvonen ja Hämäläinen uskaltavat kehua esitystään vuolaasti. Yleisölle he lupaavat naurusta kipeät poskilihakset.

–Esitys on hauska ja lennokas sekä täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Esitys on hyvä, he kuittaavat.

Mikkelin Revyyteatterin Suoraan Suomeen -esityksen ensi-ilta on sunnuntaina 28. marraskuuta kello 14. Esityksen kesto on noin 1 tunti 20 minuuttia ilman väliaikaa.

Muut esitykset ovat 3.12. kello 19, 4.12. kello 14, 5.12. kello 14 ja 18, 10.12. kello 19, 11.12. kello 14 ja 12.12. kello 14.

Esitykset ovat Vanhalla Sotkulla Jääkärinkadulla.

Lippuvaraukset voi tehdä ennakkoon numeroon 044 279 4002 arkisin kello 12 ja 18 välillä.