Peräpään valvoja: Nyt menivät pullat väärään kurkkuun!

Maanantaina puoliltapäivin Mikkelissä hotelli Vaakunan kabinetissa. Maakunnallinen energiayhtiö on juuri kertonut medialle perustaneensa huipputeknologiaan perustuvan yhtiön huolehtimaan sähköverkon kunnosta.

Juhlavan tapauksen kunniaksi nautitaan syystäkin makoisat sämpyläkahvit.

–Taisivat muuten mennä TEMin (työ- ja elinkeinoministeriö) piikkiin, naurahti energiayhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Laine iloisesti.

Ennen Suur-Savon Sähkön tiedotustilaisuutta oli Vaakunassa piipahtanut työ- ja elinkeinoministeri Tuula Haatainen (sd) seurueineen.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri on tarjonnut Mikkelille kylmää kyytiä. Viime vaaleissa ei yksikään mikkeliläinen ehdokas lipasahtanut sisään eduskuntaan.

Vaalien välilläkin pitäisi olla näkyvissä, mikä merkitsee, että olisi saatava jalkaa oven väliin puolueiden piiriorganisaatioissa.

Viimeksi kaakko käänsi selkää mikkeliläiselle kuntapoliitikolle Satu Taavitsaiselle, joka taas viikonvaihteessa yritti paluuta Sdp:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajaksi.

Edellisellä kerralla oli Taavitsainen jäänyt kakkoseksi, kun valituksi tuli Hannu Repo Luumäeltä. Taas kisa käytiin näiden kahden ehdokkaan välillä.

Revon ehdokkuus sai piirikokouksessa runsaasti kannatuspuheenvuoroja. Taavitsainen puolestaan ei oikein saanut joukkojaan liikkeelle. Kokouksen puheenjohtajan maanittelusta huolimatta kannatuspuheenvuoroja tuli vain yksi.

Repo voitti äänestyksessä Taavitsaisen 37–14. Taavitsaisen oli jälleen tyytyminen varapuheenjohtajan hommaan.

Vaalit lähestyvät ja keskusta ajaa vaalivankkureitaan, soppatykkejään ja kahvipannujaan asemiin. Puolue tiedotti tiistaina, että keskustan kansanedustajat ovat mukana marraskuun viimeisessä viikonvaihteessa yli 100 tapahtumassa kautta Suomen.

Lääkäriin pitää päästä ja hoitoa saada tasa-arvoisesti koko Suomessa. Palvelujen pitää olla lähellä ihmisiä niin, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sote-asema, puolueen tiedotusväki hehkuttaa.

Hieno homma, että ollaan Läyliäisten Nesteellä ja Kärkölän kunnanvirastolla, mutta miksi kepulla ei ole yhtäkään tilaisuutta Etelä-Savossa?

–Terve, sielläpäin ei tällä kertaa ole tilaisuuksia juuri tuona ajankohtana, kun min. Leppä kiertää muualla Suomessa ja ed. Kosonen on tällä kertaa estynyt. Etelä-Savossa kyllä on kierretty ja kierretään muutoin, vastasi puoluetoimiston viestintävastaava Matti Mönttinen Peräpään valvojan kysymykseen.

Liekö vaalivoitto Etelä-Savossa jo varma, kun maakunnan suuri nimi, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä kampanjoi Kouvolassa, Huittisissa ja Hyvinkäällä?

Kapulakieltä on kyllin tarjolla, kun aluevaalikampanjat pääsevät vauhtiin. Hyvää esimakua tarjoaa Etelä-Savon hyvinvointialuetta valmisteleva toimielin, joka on ottanut tunnuslauseekseen nasevasti: ”Me tehdään”.

Mitä tuohon muuta voi sanoa kuin että vaihtakaa mainostoimistoa. Vielä pahempi, jos se on itse keksitty.

Onnittelut 1: Lämpimät onnittelut Saimaan syöpäyhdistys ry:n Mikkelin seudun paikallisosastolle, joka täytti 11. marraskuuta 40 vuotta. Yhdistyksessä on noin tuhat jäsentä.

–Tuemme syöpään sairastuneita ja heidän omaisiaan sekä autamme sopeutumaan vaikeaan sairauteen mm. tarjoamalla monipuolista virkistys- ja vapaa-ajan toimintaa, sanovat puheenjohtaja Pirkko Rönkkö ja sihteeri Pirjo Strandén.

Onnittelut 2: Aitoasuntojen toimitusjohtajalle Marko Palhomaalle, joka on tietävästi ensimmäisenä mikkeliläisenä valittu Suomen Kiinteistövälittäjien liiton hallitukseen. Onnea näköalapaikasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka