Kasvu avaa uusia ovia

Mainostoimisto Groteski hamuaa Mikkeliin yhä isompia tilejä

Petri Liuska (vas.), Ville Laitinen, Ada Nieminen, Jyrki Suvimaa ja Henna Huuhka ovat osa vauhdilla kehittyvän mainostoimisto Groteskin tiimiä. Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

Mikkeliläistä mainostoimisto Groteskia on viety kovaa vauhti viimeksi kuluneet kaksi vuotta. Koronan aiheuttama lamaannus vaihtui nopeasti iloksi uusista mahdollisuuksista.

–Groteskilla on takanaan todella ihmeellinen vuosi 2020, sanoo osakas ja luova johtaja Jyrki Suvimaa.

Suvimaa sanoo, että tilanne oli vakava koronan iskiessä maaliskuussa 2020. Alla oli tuore muutto uusiin, suuriin toimitiloihin Maaherrankaduille.

–Hurja tunne, kun ei ollut mitään näkymää koronan ohitse, Suvimaa kuvailee.

Juoni löytyi kuitenkin nopeasti, koska muutoksiin reagoitiin heti. Korona-aika nosti digitaalisen mainonnan kysyntää jyrkästi, ja Groteskin liikevaihto lähti kasvuun.

Liikevaihto kipusi viime vuonna yli 80 prosentilla noin puoleen miljoonaan euroon. Tulostakin syntyi. Yhtiön viime vuoden liikevoitto oli runsas neljännes liikevaihdosta.

Hirveän mukavahan tämä on.

–Hirveän mukavaahan tämä nyt on, Suvimaa sanoo.

Groteskin työntekijäjoukko on vuodessa vankistunut neljällä uudella osaajalla. Henkilöstömäärä on nyt 10, mikä on nostaa Groteskin maakunnan suurimmaksi mainostoimistoksi.

Osaamisen ja henkilöstön karttuminen on avannut uusia mahdollisuuksia.

–Olemme päässeet uudelle tasolle, jolla voimme kilpailutusten kautta tavoitella entistä suurempia asiakkuuksia.

Hiljakkoin Groteski voitti muun muassa Raahen kaupungin kilpailutuksen ja valittiin Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun sopimuskumppaniksi valtakunnallisessa kilpailutuksessa.

Markkinoiden imun lisäksi kehitystä ovat vauhdittaneet Groteskin omat toimet. Yritys otti viime vuonna käyttöön hallitustyöskentelyn. Ulkopuoliseksi hallitusammattilaiseksi löydettiin Lauri Mertaoja.

Myös päivittäistä johtamista uudistettiin. Aiemmin yhtiön ykköspaikoilla istunut Suvimaa siirtyi hallituksen rivijäseneksi ja luovaksi johtajaksi vastaamaan myynnistä ja asiakkuuksista.

Muista osakkaista toimitusjohtajaksi nimitettiin Janne Tallqvist, joka työskentelee etänä muutettuaan kotiseudulleen Porvooseen. Mikkelissä asuva ja teknologiajohtajana työskentelevä osakas Sami Tarkiainen on hallituksen puheenjohtaja.

–Työnjako toimii todella hyvin, Suvimaa sanoo.

Yrityksen viisivuotissuunnitelmissa on haaveena Suvimaan mukaan kasvun jatkuminen siten, että henkilöstö tuplaantuu 20 henkeen. Edelleen paperissa lukee, että pääkaupunkiin perustetaan toimipiste.

–Aikomuksena on perustaa toimisto Helsinkiin, jonne ammattiväkeä on helpompi palkata.

Suvimaan omat juuret ovat Mikkelissä, ja mikkeliläisenä pysyy Groteskikin. Mainosmiestä rakkaan kotikaupungin tilanne surettaa.

–Toivon, että Mikkelin henki olisi yritysmyönteisempi. Päättäjien tulisi myös olla yhteistyökykyisiä ja -haluisia.

Suvimaa lisää toiveen, ettei kehitysyhtiö Mikseitä lopeteta.

–Mikseitä ei saa lakkauttaa. Se on ollut todella suuri apu koronan aikana ja muutenkin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka