Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampparit haluaa mitaleille

Kokemus ja nuoruus ovat mustapaitaisten valttina

Päävalmentaja Olli Manninen on aloittanut hyvillä mielen valmistautumisen bandyliigakauteen 2021–22.

–On harjoiteltu laadukkaasti ja rakennettu pohjaa mahdollisimman aktiiviselle ja liikkuvalle pelitavalle. Pelaamiset on linjattu yhdessä joukkueen kanssa syksyllä, kun lopullinen pelaajisto oli koossa.

Santeri Laitisen, 27, paluu on meille iso ja erittäin mieluinen asia. Laitinen on parhaassa iässä ja erinomaisessa kunnossa oleva huippuluokan maalintekijä. Hän tuo joukkueeseen laatua ja pukukoppiin hyvää meininkiä. Ilahduttavaa on myös Kimmo Huotelinin, 47, uran jatkuminen.

Omat nuoret ovat Mannisen mukaan kehittyneet ja saavat vastuuta.

Jo viime kaudella paljon vastuuta saivat Topi Saukkonen, 19, Karo Liimatainen, 19, Aki Manninen, 18 ja Severi Noponen.

–P21 -joukkueessa esiintyi erinomaisesti Ville Särkkä ja odotan, että hän tekee todellista läpimurtoa alkavalla kaudella myös bandyliigassa.

Elmeri Hämäläinen, 18, edistyy kovaa vauhtia laadukkaaksi Bandyliiga-pelaajaksi. Aapo Pulkkinen, 17, on vuoden opiskellut edustusjoukkueen toimintakulttuuria.

–Uskon hänellä olevan edessään hyvä kausi.

Kamppareista lähtivät Jere ja Vili Korhonen, Iisakki Kaivola ja Jaakko Kyllönen.

Kauteen 2021–22 valmistautuminen käynnistyi normiharjoitusten lisäksi viime huhtikuussa fysiikkavalmentajaksi pestatun Tuula Sviilin testeillä, ja niiden myötä laadituilla yksiköllisillä harjoitusohjelmilla.

–Erinomaiseksi asiaksi on osoittautunut myös uusien apuvalmentajien Alpo Kaartisen ja Jani Kokon saaminen mukaan valmennustiimiin. Entisinä huippupelaajina heillä on paljon annettavaa kaikille pelaajille, Manninen sanoo.

Elokuussa Kampparit palasivat yhteisiin harjoituksiin, jolloin jääharjoittelukin käynnistyi. Jäähallissa on harjoiteltu läpi syksyn kolme kertaa viikossa. Tämän lisäksi on tietysti pyörineet fysiikkatreenit 3–4 kertaa viikossa.

Ruotsissa Kampparit kävi lokakuun alussa harjoitus- ja pelileirillä.

–Pelasimme neljä kovaa tappion päättynyttä peliä. Tulosta tärkeämpää oli laadukas ja kova harjoittelu, päävalmentaja kertoo.

Ennakkosuosikki sarjaan on hänen arvioissaan jälleen Porvoon Akilles, eniten varmaan haastavat Veiterä, JPS, Narukerä ja Kampparit.

Santeri Laitisen mielestä on mukava palata tuttuun kasvattajaseuraan, jolla on iskukykyinen joukkue käynnistyvään sarjaan, jossa Akilles on suosikki.

Hän on pelannut kaikissa Kamppareiden mitalijoukkueissa kaudesta 2011–12 alkaen paitsi 2015, jolloin juhli mestaruutta JPS:n joukkueessa.

Ammattilaisuus Ruotsissa on kiinnostanut ja ollut Laitisen haaveena. Nyt sen toteutuminen ei ole realistinen työ- eikä siviilielämän puolesta.

–Tavoitteellisesti harjoitellaan ja kehitytään, jotta se olisi vielä joskus voisi olla mahdollisesti mahdollista.

– Mielestäni olen pystynyt kehittymään pelaajana joka kaudella ja sitä kautta auttamaan joukkuetta, eli toivottavasti parhaat onnistumiset ovat vielä edessäpäin.

Paluu Etelä-Savoon tuli ajankohtaiseksi, sillä Laitisen puoliso aloitti lääkärin erikoistumisopinnot Mikkelin keskussairaalalla naistentaudeilla.

Laitisen palomiehen virka on edelleen Porvoossa, mutta työrytmi mahdollistaa pelaamisen ja asumisen Mikkelissä pelikauden ajan.

–Todennäköisesti ainakin ensi vuosi menee samalla tavalla, eli musta pelipaita pysyy päällä, sillä puolisoni työt jatkuvat Mikkelissä ainakin kesään 2023 asti.

Elmeri Hämäläisen, 18, tavotteet jääpalloilijan uralla ovat bandyliigan SM-kulta, Ruotsin pääsarjassa ja Suomen A-maajoukkueessa pelaaminen.

Hän aloitti Kamppareissa kaudella 2017–18 ja oli saavuttamassa SM-kultaa P15 ja P17 -joukkueissa ja P21-joukkueessa 2021. Menestys toi mukanaan myös maaotteluedustuksia.

Jääpallon varhaiset juniorivuodet sujuivat Imatran PaSa-bandyssa ja Lappeenrannan Veiterässä.

Mikkeliin Hämäläinen muutti 2019 jääpallon perässä ja aloitti lukio-opiskelun. Nyt hän opiskelee lukiossa kolmatta vuotta. ensimmäiset ylioppilaskirjoitukset oli syksyllä ja ensi keväänä tarkoitus kirjoittaa loput aineet ja saada valkolakki.

Kampparien joukkue: Eetu Sviili ja Lasse Korhonen. Kenttäpelaajjat: Sami Mikkola, Ville Särkkä, Severi Nopnen, Esu Rytkönen, Karo Liimatainen, Topi Saukkonen, Aki Manninen, Elmeri Hämäläinen, Aapo Pulkkinen, Santeri Laitinen, Janne, Tomi ja Valtteri Hauska, Kimmo Huotelin, Joni Maaranen, Leevi Attenberg, Veeti Pulkkinen.

Liigakauden avauksessa Kampparit kohtaa WP-35:n 17.11. klo 18.30 Hänskissä