Peräpään valvoja: Poista maski, poista maski!

Juvalla on julmistuttu Suur-Savon Osuuspankin päätöksestä lopettaa konttoreita. Kunnanhallitus perää nyt lausunnossaan päätöksen perumista Juvan osalta.

Juvalla on osuuspankkitoimintaa ollut vuodesta 1904. Itsenäinen pankkitaival katkesi vuonna 2011, kun Juvan osuuspankki liittyi osaksi maakuntapankkia.

Kunnanhallitus muistuttaa, että Juvalla osuuspankki muutti nykyisiin tiloihin vuonna 2019. Kunta saneerasi toimitilat pankin toiveiden mukaisesti. Muutostöiden kustannukset olivat reilut 400 000 euroa.

Onneksi Juvalta ei tarvitse lähteä kyselemään konttoriratkaisun perään Mikkeliin saakka. Yksi merkittävä päättäjä on näet lähempänä kuin lähin konttori.

Suur-Savon Osuuspankin puheenjohtaja Seppo Kietäväinen on syntyisin Juvalta, vaikka hän nykyään asuukin tietävästi Sulkavalla.

Savonlinnassa kaupunginjohtaja Janne Laineella on vauhti päällä. Hän esitti viime viikolla vieraana olleelle tiede- ja korkeakouluministeri Antti Kurviselle (kesk), että Savonlinna voisi pilotoida uudenlaista korkeakoulukeskusmallia.

Savonlinnassa on luotu perusteet toimintamallille, jossa yhdistetään yliopistojen ja ammattikorkeakoulun tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutustoimintaa. Pilotointiin esitettiin kuuden miljoonan euron määrärahaa.

Menetystä Savonlinnan mallille. Myös Mikkelissä on hyvä olla hereillä, kun Kurvinen on luvannut hajauttaa yliopistokoulusta.

Mikkelissä liikuntatoimen vuoden urakoista suuritöisimpiin lukeutuu Hänskin ison tekojään synnyttäminen.

Jään aikaansaaminen kesti tänäkin syksynä reilut kolme viikkoa, kun säätilatkaan eivät olleet suosiolliset.

Loka-marraskuun vaihteessa kenttää kasteltiin päivittäin vähintään virka-ajan verran myös sateisella säällä. Jäädytyskoneet hyrräsivät.

Ison tekojään aikaansaaminen muovinurmen päälle maksanee sähkön ja vedenkulutuksineen vähintään tuhat euroa per vuorokausi. Mikäli Hänskissä olisi hiekkanurmi, jäädyttäminen sujuisi tiettävästi rivakammin.

Tällä viikolla ainakin Kampparit päässee jäälle valmistautumaan viikon kuluttua käynnistyvään jääpallon eli bandyliigan kauteen.

Urheilusta vielä sen verran, että kyllä Mikkeli on melkoinen huippujen kasvualusta. Viimeksi se nähtiin viikonvaihteessa, kun Mikkelin Hiihtäjistä Vuokatin SkiTeamiin siirtynyt Jasmin Kähärä menestyi uudessa seurassaan.

Samaan aikaan Iida Hulkko ui neljänneksi EM-kisoissa Venäjällä. Mikkelin Uimaseuran riveissä varttunut Hulkko edustaa nyt Tamperetta.

Muita muuttaneita menestyjiä ovat judoka Martti Puumalainen, juoksija Viljami Kaasalainen sekä kiekkoilijat Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen.

Vastavirtaakin uijia onneksi on. Maajoukkueuimari Lotta Upanne edustaa taas Mikkelin Uimaseuraa.

Perussuomalaiset nimesivät Mikkelissä ensimmäiset ehdokkaat aluevaaleihin. Listalla ovat:Tanja Hartonen, Jaana Strandman, Tomi Sikanen, Raimo Heinänen, Sami Järvinen, Pertti Karhunen, Jussi Marttinen, Sami Nalli, Katariina Asikainen, Aimo Ollikainen, Jere Liikanen, Anne Korhola, Marita Orava, Raimo Jämsen ja sitoutumattomat Tuija Muttilainen ja Tapani Liukkonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka