Mikkeliin rakastunut mies

Kaupunkilehden uusi päätoimittaja Anssi Mehtälä haluaa tehdä työtä kotikaupunkinsa puolesta

Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittajan penkkiin vuodenvaihteen jälkeen istuutuva Anssi Mehtälä, 59, ottaa uuden tehtävänsä vastaan tyytyväisenä.

–Olen hyvin mielissäni ihan uudenlaisesta mahdollisuudesta, joka tarjoutui vielä tässä työuran vaiheessa. Odotan innolla, että pääsen kehittämään lehteä, jolla on hyvä tunnettu brändi Mikkelin alueella.

Mehtälällä on pitkä ja komea ura toimittajana.

–Ensimmäiset juttuni kirjoitin lehteen vuonna 1982, kun toimin Savon Sanomien musiikkiavustajana. Kävin tekemässä keikka-arvosteluja lähinnä ravintola Päämajalla.

Palo kirjoittamiseen vei miestä mennessään, ja pian Mehtälä löysi itsensä Otavan opiston tiedotus- ja viestintälinjalta.

–Sain täydet työharjoittelupisteet 15 kuukauden pestistä Länsi-Savolla, joka puolestaan takasi valmiudet hakea Tampereen yliopiston toimittajatutkintoon. Pääsin sisään ja ehdin käydäkin koulua kaksi vuotta.

Tiedonjano on edelleen kova.

Opinnot saivat jäädä työelämän kutsuessa, ja Mehtälä teki paluun Mikkeliin. Vakinainen paikka lehden toimituksessa avautui 90-luvun alussa.

Sittemmin hän on työskennellyt Länsi-Savossa urheilutoimittajan, uutistoimittajan, tuottajan, toimituspäällikön, uutispäällikön ja toimitussihteerin tehtävissä.

Mehtälä tunnetaan paitsi terävästä kynästään myös ilmiömäisestä musiikkitietämyksestään.

Musiikkitietouden mestarille kertyi Radio Suomen Poppikoulu-visasta peräkkäisiä voittoja parhaimmillaan 10.

–Populaarikulttuuri ja erityisesti musiikki ovat olleet lähellä sydäntä ihan pienestä pojasta lähtien. Minä en koskaan ollut sellainen fani, joka pukeutuisi kuten idolinsa. Sen sijaan haalin bändeistä kaiken mahdollisen tiedon. Tiedonjano oli ja on edelleen kova.

Mehtälä on perin pohjin Mikkelin mies. Mikkelissä syntynyt, varttunut ja tähänastisen työuransa tehnyt Mehtälä ei haikaile muiden kaupunkien tuulien perään.

–Rakastan Mikkeliä. Minulla ei koskaan ole ollut minkäänlaista hinkua täältä pois. Täällä on hyvä olla ja elää. Haluan tehdä työtä Mikkelin puolesta, mutta en ketään vastaan.

Tällä hetkellä Mikkeliä varjostavan synkän talouspilven alle hautautuu Mehtälän mietteissä liian paljon hyvää.

–Mikkeli on hieno kaupunki. On mielettömästi toimeliaita yrittäjiä ja kekseliästä väkeä. Ikävä kyllä nämä hyvät asiat meinaavat jäädä kaiken synkistelyn jalkoihin.

Kaupungin päätöksenteon tilannetta hän seuraa huolestuneena.

–Kaikki tiedetään, että Mikkelin raha-asiat ovat päin metikköä, mutta mikään ehdotus tilanteen parantamiseksi ei tunnu kelpaavan. Tarvitaan kipeitä ratkaisuja. Jos Savonlinnassa on onnistuttu, niin miksi emme onnistuisi täälläkin.

Vapaa-aikansa Mehtälä käyttää kirjojen, sanaristikoiden, piilosanojen ja musiikin parissa. Ulkoiltua tulee yhdessä vaimon Irjan kanssa. Kesäisin mielipuuhiin lukeutuu myös mökkeily Ristiinan Louhivedellä.

Mehtälä aloittaa päätoimittajan tehtävässään 1. tammikuuta. Kaupunkilehden nykyinen päätoimittaja Tapio Honkamaa jää eläkkeelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka