Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneushoitolan kasvupyrähdys

Glow Kauneuspalvelut laajensi toimintaansa ja muutti uusiin tiloihin

Mikkeliläisellä Silja Liukkosella on hymy herkässä. Hän on ottanut ison harppauksen kohti unelmaa, jossa hänen yrityksestään Glow Kauneuspalveluista kasvaisi kauneudenhoitoalan edelläkävijä.

–Nyt on tehty paljon isoja muutoksia yrityksen kasvun suhteen. Olen todella innoissani, sanoo Liukkonen esitellessään uusia toimitilojaan Mikkelin keskustassa Mikonkatu 8:ssa.

Uudet tilat ovat edellisiin nähden huomattavasti väljemmät. Neliöitä yrityksellä on käytössä nyt 130, kun taas edelliset Maaherrankadulla sijainneet tilat olivat kokonaisuudessaan noin 40 neliön suuruiset.

Vuonna 2018 yrittäjänä aloittanut Liukkonen ehti pyörittää yritystään Maaherrankadulla alle vuoden. Sitä ennen hän teki töitä kotonaan.

–Minulla on ollut asiakkaita hyvin oikeastaan koko ajan. Huomasin melko nopeasti, etteivät tilat ja kädet riitä vastaamaan kysyntään. Varauskalenteri pullisteli, ja kyllästyin myymään ei-oota. Halusin lähteä laajentamaan toimintaa, mutta tiesin, etteivät rahkeeni riittäisi yksin.

Yrittäjähenkiseksi itseään kuvaileva Liukkonen keksi ratkaisun pulmaansa nopeasti.

Kyllästyin myymään ei-oota.

Hän otti kesällä yhteyttä Helsingissä asuvaan hyvään ystäväänsä ja kollegaansa Maiju Asikaiseen – nykyiseen yhtiökumppaniinsa.

–Heitin puoliksi vitsillä, että lähtisikö hän minun kanssani kasvattamaan yritystä. Maiju sitten innostuikin asiasta. Hän hoitaa markkinointipuolen, valtaosan paperitöistä ja käy täällä Mikkelissä välillä kouluttamassa muita alan tekijöitä tai opiskelijoita.

Monipuolisesti erilaisia kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoava Glow työllistää nyt yrittäjien lisäksi kaksi henkilöä. Lisääkin on tarkoitus palkata, jos kaikki sujuu odotetusti.

Lisäksi Glow tarjoaa työkokeilupaikkoja kauneudenhoitoalan opiskelijoille.

Glow Kauneuspalvelujen tarjonnasta löytyy esimerkiksi kaikki kynsipalvelut, ripsi- ja kulmapalvelut ja erilaisia kosmetologisia palveluja käsihoidosta kasvohoitoihin. Palveluista tämän hetken kysytyin on suihkurusketus.

–Nämä uudet tilat mahdollistavat palvelujen lisäämisen. Tarkoitus on, että asiakas saa kaikki palvelut saman katon alta, Liukkonen kertoo.

Millaisia visioita teillä on tulevaisuutta ajatellen?

–Haluamme tehdä tästä modernin kauneushoitolan, joka on aina mukana kehityksessä. Aiomme kehittää jatkossa myös ryhmäpalveluiden tuottamista, josta esimerkki on uusi jalkahoitolamme. Jalkahoitoon pääsee meillä kaksin kaverin tai vaikkapa kumppanin kanssa, Liukkonen kertoo.

Liukkosen, 26, kipinä kauneudenhoitoon alkoi kynsistä.

–Innostuin geelikynsistä 14-vuotiaana, kun isäni osti minulle kynsien tekemiseen tarkoitetun tarvikepaketin. Siitä alkoi kova harjoittelu ja opiskelu.

Ensimmäisen ripsikoulutuksensa Liukkonen kävi 16-vuotiaana.

–Pian koulutuksia alkoi tulla enemmän ja enemmän. Kiinnostuin alasta joka päivä lisää. Tein alkuun ripsiä ja kynsiä kavereilleni harrastuksena, mutta jossakin vaiheessa aloin kypsytellä ajatusta yrittäjyydestä.

Nyt vuosia kauneudenhoitoalan yrittäjänä on takana kolme.

–Olen kyllä tykännyt todella paljon. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Liukkonen sanoo.