Peräpään valvoja: Kehut ovat tiukassa

Mikkelin läänin kunnat ja kaupungit kilvoittelivat kehumisen taidossa 40 vuotta sitten Mikkelin seudun messuilla, jotka silloisen tavan mukaan järjesti Mikkelin Nuorkauppakamari.

Kehumisidean takana olivat maaherra Uki Voutilainen ja messujen ohjelmapäällikkö Antero Heikkinen. Kyseessä oli samalla 150-vuotiaan Mikkelin läänin juhlistaminen. Yhteisen haasteen vastaanottivat kaikki läänin kunnat ja Joutsa, joka kuului Keski-Suomeen.

Tiukan ja tasaisen kilvan finaaliin ylsivät Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Häkkinen ja Savonllnnan matkailupäällikkö Pepe Mutka. Uusinnassa Mikkeli voitti, kun Häkkinen kehui, että Mikkelillä on rutosti rahaa kassassa.

Samoilla 1981 messuilla Jukka Virtanen toteutti livenä maankuulun levyraadin.

Kummankin ohjelmanumeron aikana Amiksen salissa tungeksi hyvinkin toistatuhatta messuvierasta.

Nykyään Mikkeli ja Savonllinna eivät ainakaan hevillä kehu toisiaan. Perässäliikkuja sai vinkin, josko tällainen oman kunnan ja seutukunnan kisa uusittaisiin. Ei olisi varmaan ollenkaan hupsumpi idea.

Alue- eli sotevaaleihin on aikaa reilut 2,5 kuukautta. Se tarkoittanee, että Mikkelin torilla ja keskeisissä kauppakeskuksissa on tarjolla yhteiskunnallista sanomaa kaikkina tulevina viikonloppuina.

Tuulahdus tulevasta saatiin jo viime viikonloppuna.

Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Riikka Purra esikuntineen tapasi Mikkelissä, Haukivuorella ja Ristiinassa eteläsavolaisia. Purra muistutti, että perussuomalaiset vastustivat nyt syntyvää hyvinvointimaakuntien mallia. Kun ne toteutuvat, ovat Purran joukot valmiina; aluevaalien ehdokkuus, äänestysaktiivisuus ja palvelujen säilyttäminen kiinnostaa perussuomalaisia.

On tärkeää, että ikääntyvät ihmiset saavat terveyspalveluja omilla paikkakunnillaan. Työllisyyskysymyksistä hän täsmensi linjauksiaan, että koulutetut maahanmuuttajat ovat tervetulleita.

Hitusta kansainvälisemmät kuulumiset toi kokenut keskustan vaikuttaja, europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen. Hän halusi selkiyttää ilmasto- ja energianäkökulmaa. Pekkarisen mielestä on kelpo tavoite, että EU:n alueella on 50 000 sähköllä kulkevaa autoa, vaikka se on aika niukka määrä, kun EU:n teillä liikkuu 270 miljoonaa autoa, joista valtaosan energianlähde on polttomoottori.

Keskeistä oli Pekkarisen mukaan kehittää ja jalostaa vähäpäästöisiä polttoaineita nykyisen kaltaiseen ajoneuvokantaan.

Ministeritasoa ja muitakin yhteiskunnallisia vaikuttajia on vaalien lähestyessä yleensä piipahtanut Mikkelin maisemissa.

Perässäliikkuja on syystäkin murheellinen tarkastellessaan paikallisten urheilujoukkueiden edesottamuksia.

Mikkelin Palloilijat säilytti täpärästi paikkansa jalkapallon Ykkösessä. MP:n tavoitte, kuudes sija, karkasi jo pari kuukautta sitten. Todella kehnosti toteutui Mikkelin Kissojen taival Kakkosessa. Jumbosijalla MiKi putosi jalkapallon Kolmoseen. Paikallisderbyjä on siten luvassa kolmella mikkeliläisellä kotikentällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka