Maanläheinen kasvuyritys

Anna-Mari Mattila ja Riitta Pöyry palasivat yrittäjiksi Mikkeliin

Kasvava matkailu, Airbnb, mökkiläiset ja etätyöt. Niihin on iskenyt silmänsä uusi mikkeliläinen yritys Loop25.

Yhtiö vuokraa petivaatteita ja ulkoiluasuja sekä pyörittää pesulatoimintaa. Asiakaskuntaa ovat siis etenkin mökkiläiset, matkailijat sekä etätyöläiset.

–Esimerkiksi ulkomaisille turisteille on järkevämpää vuokrata ulkoiluasu kuin raahata sitä mukana matkatavaroissaan, sanoo yhtiön perustaja Anna-Mari Mattila.

Loop25 avasi verkkokauppansa pari viikko sitten. Pohjustusta on tehty jo ennen sitä huolella MikseiMikkelin Startup Akatemiassa.

–Akatemia on ollut erittäin hyvä. Sen vetäjä Marjo Niittuaho-Nastolin on vahvasti myötävaikuttanut siihen, että perheemme on muuttanut Mikkeliin, Mattila kiittää.

Nyt vuorossa on yrityksen toiminnan tunnetuksi tekeminen.

Loop25 on mikkeliläinen yritys, joka toimii valtakunnallisesti.

–Käynnistämme nyt markkinointia, ja toivottavasti saamme runsaasti asiakkaita palveluidemme piirin, sanoo yhtiökumppani Riitta Pöyry.

Sekä Mattilalla että Pöyryllä on kosolti kokemusta palveluliiketoiminnasta. Loop25:n arvoiksi he ovat asettaneet kierrätyksen, luonnonmukaisuuden, laadukkuuden ja kotimaisuuden.

–Haluamme tarjota vaihtoehdon tarpeettomalle ostelulle. Palvelumme ja välittämme tuotteet on tuotettu kiertotalouden normien mukaan niin, että ne ovat kestäviä ja pysyvät mahdollisimman pitkään käytössä, Pöyry sanoo.

Yhteistyöyrityksistä ensimmäinen on metsästys- ja ulkoiluvaatteita valmistava kotimainen Sasta. Sopimus on myös Otavassa ekologisia puhdistusaineita valmistavan Lara Greenin kanssa. Lakana- ja jalkinetoimitukset ovat vielä neuvottelun alla.

–Lakanoissa suosimme ehkä pellavaa, mutta missään tapauksessa valikoimamme ei tule olemaan mitään Kiinan tuontitavaraa, Mattila sanoo.

Päähineitä ja käsineitäkin tulee ehkä vuokrattavaksi, mutta ainakin niitä tulee myyntiin.

–Otamme myyntiin suomalaisten pientuottajien tuotteita. Haluamme toimia vastuullisesti ja suosia suomalaista, yrittäjät sanovat.

Loop25:n kotipesä on ja pysyy Mikkelissä, vaikka kasvutavoitteet ovat kovat. Ensimmäinen askel on laajentaminen pääkaupunkiseudun laajoille markkinoille.

–Ajatus on, että aloitamme Mikkelissä vahvistumisen paikallisten asiakkaiden ja mökkiläisten turvin. Loop25 on mikkeliläinen yritys, joka toimii valtakunnallisesti, Pöyry sanoo.

Kiinnostusta uusi yritys on jo ehtinyt herättää. Kyselyjä on tullut runsaasti ympäri Suomea.

–Aika nopeasti meitä lähestyivät ulkomaisille matkailijoille palveluja tarjoavat yritykset ympäri maata. Toiveena on, että lentokentille saataisiin noutopisteitä, joissa olisi tarjolla vuokravaatteita, Mattila sanoo.

Loop25:n tavoitteena on Mattilan mukaan rakentaa valtakunnallisesti tunnettu brändi, joka tarjoaa laadukkaita palveluja ja tuotteita koko Suomessa.

Lähiaikojen suunnitelmissa on avata Mikkeliin toimipaikka, jossa asiakkaat voivat hoitaa vuokraamiensa tuotteiden noudon ja palautuksen. Neuvottelut tiloista ovat käynnissä.

–Haluamme sijainnin, jonne Viitostieltä on helppo tulla vaikka matkalla Tahkolle tai Rukalle, Mattila sanoo.

Loop25:llä on jo yhteistyökumppanina ekologisia arvoja noudattava pesula pääkaupungissa. Mikkelin osalta on menossa harkinta.

–Oman pesulan perustaminen Mikkeliin on vahva vaihtoehto, vai löytyykö täältä meille sopiva kumppani, yrittäjät pohtivat.

Mattilan perhe muutti kesäkuussa takaisin Mikkeliin pääkaupunkiseudulta. Syistä vähäisin ei ollut se, että perheen 16-vuotias poika sai oppisopimuspaikan Stall Blombackessa Veikan kartanossa. Hänestä tulee raviohjastaja.

Mattilalla on vanhassa kotikaupungissaan hyvä verkostot, ja myös sijainti miellyttää. Puoliso voi hoitaa työtään paljolti etänä.

–Pääsimme täällä asumaan järven rantaan, ja pihaan sopivat myös poikamme ponit, Mattila kiittelee.

Riitta Pöyry täydentää osaavan parivaljakon. Hän on työskennellyt muun muassa Globe Hopen ja Lindstömin palveluksessa. Naisten tutustuivat aikanaan yhteisessä työpaikassa.

–Idea yrityksestä oli Anna-Marin. Hän kysyi, lähdenkö mukaan, ja tässä sitä ollaan.

Pöyry on vielä toistaiseksi etämikkeliläinen, vaikka hän on miehensä tavoin korona-aikana työskennellyt paljon Mikkelissä mökillä.

–Paluumuutto on alkanut kovasti kiinnostaa. Myös mieheni on kotoisin täältä. Tuntuu, että aika moni tuttu ajattelee, että pitääkö oikeasti asua Helsingissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka