Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntavuoroilla kysyntää

Sisäliikunnan vuorot jaettiin uudelleen

Saimaa Stadiumilla on toimitusjohtaja Antti Kalliomaan mielestä iltakäytön osalta todella hyvä tilanne. Maanantai–torstai -illat ovat loppuunmyydyt pelikentillä.

–Voimistelualueelle on tarjolla vielä joitakin yksittäisiä alkuillan vuoroja ja sunnuntai-iltapäiviin ja -iltoihin voidaan ottaa muutamia vakiovuoroja.

–Perjantai-iltaisin ja viikonloppuisin pelataan paljon salibandyn eri sarjatasojen otteluita ja turnauksia, ja voimistelukisoja ja -leirejä on myös mukavasti kalenterissa. Uusia seuroja ja toimijoita on noin neljäsosa vakiovuorolaisista.

Kalevankankaan alueen yhteistyö on Kalliomaan mielestä kehittynyt hyvin. Viljo Kuuluvaisen vetämä Kalevankankaan kehittämishanke on koonnut alueen toimijat yhteen ja kaikilla tuntuu olevan aito halu yhteistyöhön ja alueen sekä sen myynnin kehittämiseen. Marraskuun lopussa toteutuu liikunnan Superlauantai.

–Osuuskauppa Suur-Savon Bistro Sisu täydentää hyvällä palvelullaan ja lounastaronnallaan mainiosti yhdessä tekemisen kokonaisuutta.

Mikkelin kaupungin liikuntasuunnittelija Paula Åhman on hyvillään, että keskeiset liikuntavuorot järjestyivät yhteistyössä Saimaa Stadiumin kanssa.

Vuoroja

–Yksittäisiä vapaita vuoroja on prime timen ulkopuolella ja erityisesti viikonloppuisin kantakaupungin saleissa ja Hauki-Hallissa.

Jalkapallon osalta nuorimmat pelaajat ovat siirtäneet jo harjoituksensa kuplahalliin, samoin pesäpalloilijat ja amerkikkalaisen jalkapallon Bouncers.

Marraskuussa ja pakkasten aikaan halliin siirtyy jalkapallon osalta myös vanhemmat ikäluokat.

Halli on Åhmanin mukaan pääsääntöisesti varattu arkisin klo 16–21 välillä. Muita vapaita aikoja on arkisin ja viikonloppuisinkin vielä tarjolla.

Senioriliikunta aloittaa marraskuun alussa keskiviikkoisin klo 10–11 palloiluhallissa.

Vuoroja

–Senioriliikuntavuoro on tarkoitettu pääasiassa nimensä mukaisesti senioreille. Liikuntavuorolla pyritään soveltamaan liikunnan harrastamista kaiken kuntotasoisille sopivaksi. Myös rollaattorin kanssa pystyy hallissa liikkumaan, kertoo liikunnanohjaaja Heidi Repo.

Liikuntapalvelut vastaavat senioriliikunnan toteutuksesta yhdessä Essoten kanssa. Yhteistyössä ovat mukana eri järjestöt, vertaisveturiohjaajat ja Etelä-Savon Muistiluotsi.

Avajaisissa 3.11. on tarjolla erilaista liikuntaa kolmella eri pisteellä. Tarja Pilvenheimon ohjaa tanssia, Jukka Aho seniorinyrkkeilyä ja Juha Martinmäki lihaskuntoharjoittelua.

Pallohallissa on Revon mukaan talvellakin 4 astetta lämmintä, joten normaalit ulkolenkkarit ja asut ovat sopivat varusteet. Liikuntavaatteet pystyy vaihtamaan pukuhuoneissa, joissa on myös suihkut.

–Senioriliikunnanvuoro on avoin ja maksuton, eikä etukäteisilmoittautumista tarvita. Kaverin saa pyytää mukaan.

Ristiinan Kisakaarta hallinnoi Ristiinan Pallo ry, joka on vuokrannut tilat kaupungilta ensi vuoden huhtikuun lopulle saakka.

RiPa vastaa vuorojen varausista ja niiden myöntämisestä.

–Kisakaaressa on vapaita päivä- ja ilta-aikojakin etenkin perjantaille sekä viikomlopuille. Päivävuorot arkisin ja viikonlopun vuorot on yksityisille ja yhdistyksille vain kympin tunti, RiPan sihteeri Niko Takala vinkkaa.

Sunnuntaisin sali on hänen mukaansa aina varattu aina klo 15 alkaen tansseille.

Rahulan kyläseuran omistukseen siirtyneen liikuntatalon vuorot ovat puheenjohtaja Markus Torniaisen mielestä täyttyneet hyvin.Vapaita vuorojakin on yhä varattavissa.

Karkialampi-talossa, jonka omistaa Mikkelin Kilpa-Veikkojen ja Mikkelin Ampujien säätiö on puheenjohtaja Juha Putkosen mukaan päivisin, perjantai-iltana ja viikonloppuisin vuoroja vapaana.