Hilun kahvi maistuu yhä

Hilpi Olasvirran pienessä kahvilassa on kotoinen tunnelma

Kahvilayrittäjä Hilpi Olasvirta tietää, mitä vakituiset asiakkaat haluavat nauttia kahvinsa kanssa. Antero Heikkinen

Antero Heikkinen

Hilpi Olasvirta on Mikkelin seudun kokeneimpia kahvilayrittäjiä. Hänen piskuinen Sammonkadulla sijiatseva Hilun kahvi ja pulla tunnetaan erinomaisesta kahvista ja maistuvaisista paikallisista makeista ja suolaisista leivonnaisista.

Useimmilla Olasvirran asiakkailla on vakiintuneet suosikkituotteensa. Silmäpullat, munkit, viinerit, munavoipiirakat isona tai pienenä ja nakkipiirakat tekevät kauppansa.

–Tuotteet tulevat joka arkipäivä tuoreina paikallisista leipomoista. Leipomisen taito on tallella, mutta kahvilan tiloihin ei mahdu leipomoa.

–Jos leipoisin, tekisin varmaan pyöreitä perunapiirakoita ja levypiirakkaa. Ne olivat Helsinkiläisen leipomon kysytyimpien leivonnaisten joukossa.

Olasvirta juo omat arkiaamujen kahvinsa aamulla kello 4 kotonaan Puumalan Rokansalossa 65 kilometrin päässä Mikkelistä.

–Kahvilan avaan virallisesti kello 6, mutta monet vakituiset asiakkaat tulevat jo aiemmin.

Asiakkaat

–Asiakkaista saan virtaa ja se auttaa jaksamaan ilman vapaapäiviä ja lomia.

Hilun kahvilassa on 16 asiakaspaikkaa sekä pari pöytää kesäisin katutasossa.

–Tekisi mieli laittaa oikea terassi, josko sellaisen ensi kesäksi toteuttaisin.

Aiemmin hän harrasti aktiivisesti murtomaahiihtoa.

–Yrittäjänä ei ole aikaa eikä energiaa harrastamiseen.

Asiakkaat

Puumalassa syntynyt, varttunut ja edelleen asuva Hilpi tuli 1970-luvun alussa Mikkeliin kahvilan työntekijksi ja siirtyi Helsinkiläisen leipomon hommiin vuonna 1993.

–Kun Helsinkiläinen leipomo muutti toisaalle, perustin oman yritykseni vuonna 1997.

–Jäin nykyiselle liikepaikalle. Toimin samassa kiinteistössä sijainneen Pubi Olterin yrittäjänä muutaman vuoden 2010-luvulla. Kahvila jatkuu niin kauan kuin asiakkaita riittää.

Asiakkaat

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka