Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkailua muotoilemaan

Luovuus ja liiketalous lyövät kättä uudessa koulutuksessa

Näyttelijä Maarit Peltomaa puhuu innostuneesti Etelä-Savon matkailun mahdollisuuksista. Hän haluaa myös kouluttaa osaavaa väkeä maakunnan matkailuyrityksille.

–Olen löytänyt erittäin hienoja kohteita Saimaan rannoilta. Täällä on paljon paikkoja rauhoittumiseen ja perhelomailuun, sanoo tamperelainen Peltomaa.

Peltomaa on kuitenkin sitä mieltä, etteivät maakunnan mahdollisuudet ole täysimääräisesti käytössä. Tarvetta on kehittämiselle ja uudelleenmuotoilulle.

–Mahdollisuudet ovat suuret, mutta tarvitaan lisää palvelutuotteita, enemmän elämyksiä ja selkeitä palveluketjua.

Peltomaan mukaan muotoilun avulla yrityksiä ja palveluja sorvataan paremmin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi.

Peltomaa työskentelee asiantuntijana Tamora Oy:ssä, joka tuottaa työvoimakoulutuksia ympäri Suomea viranomaisille. Nyt hän kokoaa Etelä-Savon elyn ja te-keskuksen toimeksiannosta opiskelijaryhmää, joka on kiinnostunut matkailumuotoilusta ja matkailuliiketoiminnasta.

Työvoimakoulutukseen kuuluva 40-päiväinen kurssi alkaa 17. marraskuuta ja loppuu 14. tammikuuta. Kurssille mahtuu 18–20 henkeä.

–Matkailussa on tarvetta työntekijöille, sillä suomalaiset ovat korona-aikana löytäneet uudelleen Suomen. Matkailun kehittäminen vasta alussa, ja mahdollisuuksia on valtavasti.

Kurssin sisällössä näkyy myös yrittäjien panos. Peltomaa on kohdannut maakunnan kehittämisestä innostuneita matkailuyrittäjiä.

–Otamme yrittäjiä mukaan, sillä he tuntevat parhaiten, mitä yrityksissä tarvitaan.

Peltomaa sanoo, että yrityksissä on suurta kiinnostusta siihen, miten ne voisivat konseptoida toimintaansa uudelleen ja millaisia palveluja ne voisivat tuottaa matkailijoille.

Opiskelijoista kootaan 3–4 hengen ryhmiä. Teoriaopintojen lisäksi päästään käsiksi itse asiaan.

–Asiantuntijat opettavat markkinointia ja näkyvyyttä sekä myös muun muassa verkkokauppaa.

Myös luovuutta on tarjolla.

–Itse tulen taidepuolelta, ja tuon mukaan luovaa ajattelua, sanoo Peltomaa, jolla näyttelijän, pedagogin sekä matkailualan tutkinnot.