Pikantti menee uusiksi

Tuore kauppiaspari remontoi tutun keskustakaupan täysin

–Työ vie niin, että joskus huomaa olevansa täydessä touhussa vielä myöhään, sanovat K-Supermarket Pikantin kauppiaat Hanna Konttinen ja Mikko Räisänen Tapio Honkamaa

Tapio Honkamaa

K-Supermarket Pikantti Mikkelin keskustassa uudistuu. Uudet kauppiaat Hanna Konttinen ja Mikko Räisänen aloittavat remontin vuodenvaihteen jälkeen.

Räisäsellä on pitkä tausta toisesta kotimaisesta kaupparyhmästä. Hän työskenteli vuosia Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa ja Osuuskauppa Suur-Savossa päivittäistavarakaupan esimiestehtävissä. Viimeisimpänä hän toimi Osuuskauppa Suur-Savon autokaupan johtajana.

K-kauppiasuransa Räisänen aloitti kaksi vuotta sitten puolisonsa kanssa nykyisen kotikylänsä eli Otavan K-Marketissa. Ennen Otavaa hän suoritti kauppiasharjoittelun Rokkalan K-Supermarketissa.

–Otava oli meille erittäin hyvä ensimmäinen paikka. Kauppa on siellä osa kyläyhteisöä.

Parasta K-kauppiaan arjessa ovat Räisäsen mukaa työn monipuolisuus ja yrittäjän vapaus tehdä kaupasta asiakkaiden sekä itsensä näköinen. Toisessa vaakakupissa on myös vastuu.

–Omat ja asiakkaiden ajatukset voi vapaasti panna toimeen ilman, että niitä tarvitsee hyväksyttää jossakin muualla, sanoo Räisänen.

Iso revohka alkaa vuodenvaihteen jälkeen, jolloin Pikantin 1000 neliön tilat saavat uudet pinnat. Kylmäkalusteet uusitaan ympäristöystävällisiksi ja energiatehokkaiksi. Palvelutiski säilyy.

Lisää tilaa saavat myös suosiotaan kasvattavat valmisruuat. Räisänen toivoo, että asiakkaat mahdollisimman paljon esittävät toiveita valikoiman kehittämiseksi.

–On ollut motivoivaa huomata, että asiakkaiden toiveiden täyttäminen näkyy myös kasvavana myyntinä.

Muutoksia tulee Postin palvelupisteeseen, joka saa nykyistä väljemmät tilat. Pullonpalautusautomaatti siirtyy lähelle ulko-ovea.

–Pidämme myymälän koko ajan auki, joten hermoja ja taitoa kysytään, naurahtaa Räisänen.

Pikantti on toiminut nykyisellä paikallaan tavaratalo Carlsonin tiloissa on ollut vuodeta 2007, jolloin nykyisen Akselin kohdalla toiminut edeltäjä Maksi-Matti lopetti.

–Olemme erittäin hyvillämme, että kotikaupungista löytyi näin nopeasti marketkauppiaan paikka, sanoo kesäkuussa Pikantissa aloittanut Räisänen.

Pikantti työllistää kauppiasparin lisäksi 15 työntekijää, jotka jäivät taloon edellisten kauppiaiden Arja ja P etri Pylväksen siirryttyä K-Supermarket Rokkalaan.

–Meillä on töissä myös oman perheen kaikki nuoret, joten olemme todellinen perheyritys, Räisänen sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka