Toriruokaa yli talven

Marko Huuhilo ja Toripulu löivät hynttyyt yhteen

Ville Asikainen (vas.), Marko Huuhuilo ja Mikko Romo ovat valmiina palvelemaan toriasiakkaita myös talvella. Anni Suomela

Tapio Honkamaa

Mikkelin torilta saa lämmintä lounasruokaa yli tulevan talven. Sen takaa keittiömestari Markko Huuhilon ja kahvila Toripulun yrittäjien Mikko Romon ja Ville Asikaisen yhteistyö.

Toripulun yrittäjät tietävät, mihin ryhtyvät. Heillä on takanaan yksi täysi talvi Mikkelin torilla. Kokemukset olivat sellaiset, että he haluavat edelleen kehittää toimintaa.

–Vaikka pakkasta oli 29 astetta, aina tuli asiakkaita. Sitä paitsi ihmiset ovat torilla melkein aina iloisella mielellä, Romo sanoo.

Asikaisen mukaan Toripulun toimintaa halutaan kehittää, koska Mikkelin tori ansaitsee sen.

–Haluamme, että torilla on entistä enemmän elämää. Toivottavasti muutkin ottavat meistä malli.

Huuhilon keittiö oli käytössä torilla jo Mikkomarkkinoiden aikaan. Nyt se siirretään Toripulun yhteyteen.

Vaikka pakkasta oli 29 astetta, aina tuli asiakkaita.

–Markkinoiden aikana vahvistui, että kysyntää on. Muikut ja savukala liikkuvat vilkkaasti, Huuhilo sanoo.

Toripulussa on tarjolla jatkossa lämmintä ruokaa arkisin. Muikkupannu tirisee aina, kun raaka-ainetta on saatavilla. Kalaa ja lihaa valmistuu kahdessa savustuspöntössä.

Kolmikko uskoo, että lounasasiakkaat löytävät torille.

–Kyllä meillä tavoitteet ovat korkealla. Lämpimässä teltassa on kylmälläkin kelillä mukava nauttia laadukasta ruokaa, miehet uskovat.

Toripulun lounas on tarjolla arkisin 11–15 arkisin. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin on tarjolla savukalaa mukana ostettavaksi tai paikalla nautittavaksi.

–Myyntiin tulee myös lähituottajien ruokatuotteita kuten Kappelin Juustolan juustoja Otavasta, Huuhilo sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka