Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peräpään valvoja: Hyvät tavat kaunistavat

Keskustalainen kellokas Noora Ruuth lausui Ylen kuntavaalikoneessa keväällä seuraavaa: Esikuviani ovat kaikki rohkeat ihmiset, jotka uskaltaa puhua omaa totuuttaan.

Omaa totuutta on Ruuthilta totisesti kuultu. Hän jatkaa Facebookissa raivoisaa kampanjaansa koronarokotuksia vastaan jakamalla päivittäin yhden tai useamman huuhaa-viestin.

Tuoreita jakoja on Koronakapina, jonka mukaan ”todellisuudessa tällä hetkellä sairaaloihin joutuvat injektiovaurioituneet, ja suuri määrä heistä vammautuu pysyvästi tai menehtyy. Tästä päämediat vaikenevat.”

–Injektio aiheuttaa verihyytymiä, immuniteetin romahtamista sekä syöpää. Näiden takana ovat piikkiproteiniit, karsinogeeniset myrkyt ja nRna-teknikka, jatkaa Ruthin sivullaan jakama Koronakapina.

Ruuthin jyrkkä rokotevastaisuus tuli ilmi kuntavaalien alla. Äänestäjät noteerasivat asian antamalla hänelle kesäkuun vaaleissa 41 ääntä, kun äänisaalis neljä vuotta aiemmin oli 131.

Keskustan silmäätekeviä ei Ruuthin toiminta sen sijaan näytä hetkauttavan. Hän on edelleen monissa merkittävissä tehtävissä, muun muassa Mikkelin keskustanaisten hallituksen jäsen.

Kuntavaalien jälkeenkin tuntuu nostetta puolueessa olevan. Ruuthin sai varapuheenjohtaja paikan Metsäsairilan hallituksessa.

Lisää uutisia FB:stä. Mikkeliläinen valtuutettu Soile Kuitunen (sd) kertoo sijoittuneensa toiseksi haettuaan sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtajan tehtävää. Suoritus on kova, vaikkei hopea välttämättä ilahduta.

Posti kiinnosti laajasti, sillä sitä hakivat monet STM:n koronalinjauksiin pettyneet kulttuurivaikuttaja.

Liki 90 hakijan joukossa olivat muassa muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kapellimestari Hannu Lintu, pianisti Iiro Rantala, näyttelijä Seidi Haarla ja ohjaaja Susanna Kuparinen.

Strategiajohtajaksi valittiin STM:n sisältä kova ammattimies Pasi Pohjola. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa.

Mikkelin kaupunginhallitus sai kovan uurastuksen jälkeen sorvattua itselleen pelisäännöt. Maanantaina hyväksytty huoneentaulu sai siunauksen, kun siitä oli pyyhitty yli viittaukset yhteistyöstä yrittäjäjärjestöjen ja yrittäjien kanssa. Ne korvattiin ”alueen sidosryhmillä”.

Edellinen versio pantiin pari viikkoa sitten uuteen valmisteluun, koska se ei Kaupunkilehden tietojen mukaan kelvannut kaupunginhallituksen varapuheenjohtajalle Satu Taavitsaiselle (sd).

Nyt paperi hyväksyttiin yksimielisesti. Pelisäännöt tulivat voimaan heti.

Maakuntahallitus vietti maanantaina Mikaelissa valtuustokauden päätöskokousta komeasti. Samalla kertaa jätettiin hyvästit puheenjohtajana toimineelle savonlinnalaiselle Jarkko Wuoriselle, jota onniteltiin lisäksi 70-vuotispäivästä.

Onnittelijoiksi oli saapunut vankka joukko maakunnan vaikuttajia sekä muun muassa Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

Peräpään valvoja liittyy onnittelijoihin.