Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peräpään valvoja: Pohjoistuuli on hattukauppiaan paras kaveri

Mikkomarkkinoille nähdään tänä vuonna erikoinen myyntipaikka. Sirkku Puustisen Hattu-Baari muutti siniseen muikkukonttiin ainakin markkinapäiviksi. Syksyn säät ja hattujen menekki ratkaisevat jatkon.

Kunnianarvoisa yrittäjä on valmistanut hattuja jo 15-vuotiaasta lähtien, eli lähes 70 vuotta.

–Lähdin Puumalasta nuorena Savonlinnaan ja olin ensin hattukaupassa töissä. Sain hattujen valmistuksen taidon siellä työssä oppimalla.

Sirkku Puustinen perusti oman liikkeen Mikkelin Savilahdenkadulle 25-vuotiaana. Sama Hattu-Baari on tullut tutuksi jo kolmen sukupolven mikkeliläisille.

–Pohjoistuuli on paras myyntivaltti hatuille, kun ihmisillä alkaa päätä palella ulkona, Puustinen tietää.

Torilla on myynnissä Puustisen käsin tekemiä hattuja kankaasta, huovasta ja turkiksesta, kaikki luonnonmateriaaleja.

Muikkukoppi on myös kahvila, jossa voi hattujen sovituksen ohella nauttia kahvia, teetä, glögiä ja leivonnaisia.

Verkkokauppaakin on yritetty perustaa Hattu-Baarille muutama vuosi sitten. Mikke ry aloitti Kehitysyhtiö Miksein kanssa hankkeen, jossa peräti 40 kivijalkaliikkeelle olisi perustettu yhteinen verkkokauppa.

–Havaittiin, että yhteinen verkkokauppa on mahdoton jo maksuliikenteen takia. Niinpä sovittiin, että jokainen liike voi perustaa oman verkkokaupan kehitysyhtiön ilmaisen neuvonnan avulla, kertoo Jukka Kumpusalo Mikseistä.

Sirkku Puustisen poika Antti Puustinen on kiinnostunut äitinsä käden taidoista ja koko elämäntyöstä. Hän tuli tiistaina Mikkomarkkinoille äitinsä avuksi Hattu-Baariin.

–Olemme torilla ainakin markkinoiden ajan, jatko riippuu menekistä ja syksyn säistä, Antti Puustinen kertoo.

Tammikuun aluevaalien alla alkaa julki putkahdella ehdokkaiden nimiä. Yksi Facebookissa ehdokkuutensa jo julkistanut on mikkeliläinen demariveteraani Markku Aholainen, 70.

Aholaisen asettuminen ehdolle tuli yllättäen, sillä kesällä 2019 hän luopui kaikista luottamustehtävistään. Hän toimi tuolloin Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Aholaisen kausi puheenjohtajan nuijan varressa ei sujunut kommelluksitta. Kokoukset venyivät massiivisiin mittoihin. Kaupungin säästöohjelmat sen sijaan eivät edenneet.

Eroa Aholainen pyysi, kun kävi ilmi, että hän oli esiintynyt juopuneena valtakunnallisessa yrittäjäjuhlassa. Hän oli tilaisuudessa käyttänyt sanansäilää yrittäjiä ja yrittäjyyttä vastaan. Aholainen myönsi puheenvuorojensa olleen kärjekkäitä ja pyysi anteeksi puheitaan.

Jännä nähdä, mitä äänestäjät tuumivat Aholaisen paluusta. Nähdäänkö vaalikentillä vahingoista viisastunut mies?

Peräpään valvojan kaveri päätoimittaja Tapio Honkamaa kiitteli viime viikon kolumnissaan Päämajasymposiumin eteen töitä tehneitä henkilöitä.

Lista oli vajaa. Siihen on syytä lisätä ex-kansanedustaja ja ex-ministeri Lenita Toivakka (kok), maakuntaneuvos Markku Kakriainen (kesk) sekä puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä aiemmin työskennellyt kenraaliluutnantti evp Sakari Honkamaa.

Hyvä on muistaa sekin, että päämajakaupungin mainetta ovat jo pitkään pohjustaneet varsinkin entinen apulaiskaupunginjohtaja Eero Kaitainen ja entinen museotoimenjohtaja Pirjo Julkunen.