Hiomaton timantti

Uusi omistaja haluaa saada Kyyhkylän kukoistukseen

Kyyhkylän uusi emäntä Leila Repo esittelee ylpeänä tuoretta tiimiään, joka aikoo panna Kyyhkylässä hösseliksi.

–Kyyhkylä on hiomaton timantti, sanoo uusi johtotroikka, johon Revon lisäksi kuuluvat Marjo Sieppi ja Boby Gazmend.

Revon perustama Wellbeing365 Oy osti viime vuodenvaihteessa Kyyhkylä Oy:n ja Kyyhkylän Kartano Oy:n osakekannat.

Kyyhkylä-säätiö on osakkaana Kyyhkylä Oy:ssä vuodenvaihteeseen saakka, minkä jälkeen toiminta on täysin uuden omistajan kontolla. Kiinteistöt ovat edelleen Mikkelin kaupungin omistuksessa.

–Liiketoimintamme Kyyhkylässä alkoi jo tammikuussa, mutta alku on mennyt opetellessa ja tutkaillessa, Repo sanoo.

Kyyhkylän uusi suunta löytyy hyvinvointi- ja terveysmatkailusta kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla. Kansainvälinen pääpaino on vähän yllättävällä suunnalla, nimittäin Lähi-idässä ja etenkin Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa ja Arabiemiraateissa.

Näen paljon mahdollisuuksia ympärilläni.

–Olen ollut sillä suunnalla messuilla ensimmäisen kerran vuonna 2017. Meillä on sinne vahvat yhteydet, joiden kautta asiakkaita tulee kunhan rajat kunnolla avautuvat, Repo sanoo.

Kuntoutus on edelleen Kyyhkylän vahva tukijalka, vaikka veteraanikuntoutukset ovat jääneet historiaan. Tänä vuonna Kyyhkylässä on yli 70 eri liittojen, kaupunkien ja Kelan tukemaa kurssia, asiakkaina muun muassa adhd-lapsiperheitä. Ensi vuonna kurssien määrä nousee yli sadan.

–Kuntoutus on edelleen suurin toimialamme. Suurin kasvupotentiaali on ravintola- ja hotellitoiminnassa, kunhan ne saadaan kunnolla pyörimään, Repo sanoo.

Revon tavoitteena on uudistaa Kyyhkylä ja kuntoutustoiminta nykypäivään.

–Talon vankka osaaminen kuntoutuksesta on tietysti hyväksi, mutta brändiä on aika uudistaa.

Kyyhkylän on uuden omistajan myötä saanut paljon bisneksen ja lääketieteen osaamista. Kyyhkylän ylilääkäri on mikkeliläinen kardiologi Antti Rossi.

Wellbeing365-yhtiön omistajakaartista löytyvät muun muassa terveystieteen tohtori Susanna Tella, Helsingin yliopiston terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Paulus Torkki sekä Mehiläisen entinen terveyspalvelujen johtaja Ove Uljas.

Repo haluaa Kyyhkylästä myös mikkeliläisten olohuoneen. Hyvinvointikeitaan ravintolan uusi nimi on Armas, ja se on päivittäin avoinna kaikille halukkaille.

Ravintola Kartano aloitti viikonvaihteessa viikonloppubrunssit, joita se tarjoaa marraskuun loppuun saakka. Sen jälkeen alkavat joulun pitopöydät.

Väkeä Kyyhkylä on jo palkannut lisää. Repo sanoo, että vuodenvaihteessa oli töissä 20 henkeä, ja nyt heitä on 50. Työtä on tullut tarjolle muun muassa sairaanhoitajille, fysioterapeuteille ja ravintolapuolen ammattilaisille.

–Yllättävänkin hyvin olemme löytäneet uusia tekijöitä.

Koko johtotroikka on yhtä mieltä siitä, että Kyyhkylästä on saatavissa irti paljon aiempaa enemmän. He haluavat tehdä Kyyhylästä ison.

–On surullistakin, ettei näin hienoa paikkaa tunneta laajemmin, Repo sanoo.

Sekä kotimaan matkailun että kansainväliset kentät tunteva Marjo Sieppi on muuttanut Mäntyharjuun Rovaniemeltä, missä hän on työskennellyt vaativissa ravintola- ja hotellipuolen tehtävissä.

–Näen paljon mahdollisuuksia ympärilläni. Paikka on upea, sanoo Sieppi, joka on kihloissa autourheilun parissa tunnetun Jani Paasosen kanssa.

Repo kertoo, että hän on tavannut Siepin rallipiireissä. Hänen oma miehensä Juha Repo voitti aikanaan rallin maailmanmestaruuden Juha Kankkusen kartturina.

Boby Gazmend puolestaan saapui Mikkelin etelästä. Hänen kuusihenkinen perheensä muutti Helsingistä vaimonsa insinööriopintojen vuoksi. Gazmend on toiminut yrittäjänä media- ja ravintola-alalla.

–Olen myös sisustusarkkitehti. Tarkoitus on uudistaa kartanorakennuksen sisustusta pieteetillä. Tila on upea, eikä suuria muutoksia tarvita, Gazmend sanoo.

Kyyhkylän toiminnan avajaisviikonvaihdetta vietetään 6. marraskuuta. Sitä ennen Kyyhkylä myy vanhaa tavaraa pihakirppiksessä 16.–17. lokakuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka