Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdoinkin Vekkuliteatteria

Lasten- ja nuorten teatteriryhmän Pinoccio-esitys tulee ensi-iltaan lauantaina

Mikkelin kansalaisopiston lasten- ja nuorten teatteriryhmä Vekkuliteatterin tämän vuoden produktio on esittämistä vaille valmis.

Tällä kertaa Vekkuliteatteri tarjoilee katsojille näytelmän, joka perustuu klassiseen tarinaan puunukesta.

Pinoccio-esitys saa ensi-iltansa Vanhalla Sotkulla tulevana lauantaina kello 14.

Kaikkiaan avoimia esityksiä on vain kolme, ensi-illan lisäksi lauantaina kello 16 ja sunnuntaina kello 14. Maanantaina esitystä näytetään koulu- ja oppilasryhmille.

–Toivottavasti saataisiin yleisöpaikat täyteen kaikissa esityksissä. Nähtävää ainakin riittää, lupaa Vekkuliteatterin uusi ohjaaja Matilda Lindström.

Lindström sanoo, että Pinoccio-esitystä on kypsytelty pitkään. Alun perin esityksen on tarkoitus saada ensi-iltansa jo keväällä, mutta korona muutti suunnitelmat.

Esiintyjillä on useampia rooleja.

–Harjoitukset aloitettiin jo tammikuussa, mutta tulimme siihen tulokseen, että esitys siirretään syksylle. Nyt on vihdoin ensiesityksen aika.

Esitys on Vekkuliteatterin versio yhdestä tunnetuimmasta lastensadusta, jossa Pinoccio vaikeuksien ja vahinkojen kautta löytää tiensä kohti rehellisyyttä ja rakkautta.

Seikkailussaan Pinoccio törmäilee häijyyn kettuun ja kissaan, vihaisiin poliiseihin, raivoisaan nukkemestariin, nauravaan papukaijaan ja isoon hirveään haikalaan.

Estradilla nähdään seitsemän teatterin harrastajaa, jotka ovat iältään 10–17-vuotiaita. Moni heistä esiintyy yleisölle nyt ihka ensimmäistä kertaa.

–Ryhmäkoko jäi koronan vuoksi normaalia pienemmäksi, joka tarkoittaa sitä, että esiintyjillä on useampia rooleja. Se tekee tästä entistäkin jännittävämpää, Lindström sanoo.

Vekkuliteatteri on kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin. Myös Pinoccio-esityksessä musiikilla on vahva osuus, ja sen sävellyksestä on vastannut mikkeliläismuusikko Elisa De Boer.

Koreografiat esitykseen on puolestaan suunnittelut mikkeliläisen tanssikoulun rehtori Carmen Rodergas.

–Koreografiat ovat saaneet vaikutteita nuken liikkeistä – tietenkin, koska kertoohan esityskin puunukesta, Lindström sanoo.

Vekkuliteatterilla on Mikkelissä pitkät juuret. Se on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä. Se on perustettu vuonna 1985.

Keväällä Vekkuliteatterin kelkkaan hypännyt Lindström jatkaa pestissään myös juuri käynnistyneellä lukuvuodella 2021–2022. Lisäksi Lindström ohjaa kansalaisopistolla kolmea muutakin teatteriryhmää ohjaaja Raisa Ekoluoman sijaisena.

–Syvin osaamiseni on fyysisessä teatterissa ja sirkuksessa. Harrastajateatterin ohjaaminen on juuri sitä ominta omaani, iloitsee Lindström, jonka toinen työ on Etelä-Savon tanssiopistolla parkourin ja sirkustaiteen opettajana.

Myös Pinoccio-produktiossa Lindströmin osaaminen kukoistaa, sillä siinä on eritoten paneuduttu liikeilmaisuun.

–Lavasteita on tässä esityksessä jätetty vähemmälle, Lindström paljastaa.

Pinoccio-näytelmän viiden euron hintaisia lippuja voi ostaa Vanhan Sotkun kahviosta tuntia ennen esityksiä.

Vekkuliteatterin Pinoccio-esitykset Vanhalla Sotkulla osoitteessa Jääkärinkatu 9: 16.10 klo 14 ja 16 sekä 17.10 klo 14.