Esikuntaan lisää väkeä

Maavoimien vahvuus Karkialammella on noussut 350 henkeen

Maavoimien komentaja Petri Hulkko toivoo, että Mikkelissä on tulevaisuudessakin lentokenttä. Anni Suomela

Tapio Honkamaa

Maavoimien esikunnassa Karkialammella työskentelee nyt 350 työntekijää. Määrä on kasvanut parissa vuodessa 50 hengellä.

–Kasvu johtuu siitä, että maavoimat on keskittänyt Mikkeliin turvallisuusvalvontaa, sanoo komentaja Petri Hulkko.

Hulkon mukaan esikunnan henkilöstöstä noin puolet asuu vakinaisesti Mikkelissä.

–Uudet tulijat ovat enimmäkseen aliupseereita. Uskon, että monet asettuvat ajan oloon Mikkeliin.

Kaikkiaan puolustusvoimien palkkalistoilla Mikkelissä on 600 henkilöä. Maavoimien esikunnan lisäksi kaupungissa toimivat muun muassa Itä-Suomen johtamisjärjestelmäkeskus, vaatetuskorjaamo, puolustushallinnon rakennuslaitoksen Mikkelin aluetoimisto ja Etelä-Savon aluetoimisto.

Hulkko on tyytyväinen vuonna 2008 Karkialammelle perustetun maavoimien esikunnan ja Mikkelin kaupungin yhteistyöhön.

–Hyvässä symbioosissa olemme eläneet, paitsi että tuo lentokentän kohtalo on taas noussut keskusteluun, Hulkko huokaisee.

Säästöjä etsivä Mikkelin kaupunki on jälleen kerran kohdistanut katseen vähällä käytössä olleeseen lentokenttäänsä. Maavoimien esikunta on yksi kentän harvoista säännöllisistä käyttäjistä, joskin yhteyslennot ovat olleet koronatauolla.

–Olen monta kertaan sanonut Mikkelin päättäjille, ettei puolustusvoimat tarvitse kenttää kriisiaikoja varten. Yhteyslentoihin käytämme sitä niin kauan kun se on olemassa.

Esikunnan kansanväliset vieraat tuodaan Mikkeliin mieluiten ilmateitse.

–Jos kenttää ei ole, tapaamme vieraat entistä enemmän Helsingissä, Hulkko ennakoi.

Puolustusvoimat on aikoinaan osallistunut Mikkelin lentokentän lähestymislaitteiden hankitaan. Enempää maksuhaluja ei armeijalla Hulkon mukaan ole.

–Minusta lentokenttä on kaupungille myös imagokysymys. Sitä paitsi sähkölentokoneiden tulo voi tarjota jo aivan lähivuosina isoja mahdollisuuksia.

Hulkko sanoo suoraan, ettei esikunta muuta mihinkään, vaikka Mikkelin kenttä suljettaisiin. Hän kuitenkin muistuttaa, että esikunnan perustaminen Mikkeliin sisälsi lupauksen lentokentästä.

–Esikunnan asettuminen Mikkeliin perustui siihen, että kaupungissa on lentokenttä. On maton vetämistä jalkojen alta, jos se nyt jälkikäteen viedään.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka