Kukkakaupan viimeiset viikot

Eila Ahonen sulkee kauppansa ovet kuun lopussa – Tilalle tulee ruokaravintola

Viimeisiä kimppuja viedään. Yrittäjä Eila Ahosen 35-vuotias ura kukkakaupan yrittäjänä tulee maaliinsa kuun lopussa. Anni Suomela

Anni Suomela

Mikkelin keskustassa Porrassalmenkadun ja Vilhonkadun kulmauksessa toimiva kukkakauppa Ahonen sulkee ovensa lokakuun lopussa.

Tilalle tulee Lale-niminen ruokaravintola, jonka on määrä avata ovensa tammikuussa.

Kukkakauppa Ahonen ehti toimia Mikkelissä 35 vuotta. Yrittäjä Eila Ahonen, 63, kertoo lopettamisajatuksen muhineen hiljalleen mielessä jo jonkin aikaa. Päätös liikkeen sulkemisesta syntyi muutama viikko sitten.

–Uuden ravintolan yrittäjät ilmaisivat halunsa asettua näihin tiloihin. Hetken mietinnän jälkeen tulin tulokseen, että nyt on sopiva aika lopettaa, kun eläkkeeseenkin on vain vuosi aikaa.

Ahonen on työskennellyt kukka-alalla 45 vuotta.

–Aloitin työt äitini kukkakaupassa Nuijamiehessä ollessani 18-vuotias. Nämä vuosikymmenet ovat olleet ruusuntäyteisiä ja mielenkiintoisia. Mukaan mahtuu paljon hauskoja ja erikoisiakin asiakaskohtaamisia.

Nyt on sopiva aika lopettaa.

Kauppansa Ahonen sulkee kiitollisin ja helpottunein mielin.

–On tietysti myös pientä haikeutta, mutta päällimmäisenä on helpotus. Nyt ei tarvitse enää miettiä kukkalähetyksiä ja joulukukkien tilausmääriä, Ahonen naurahtaa.

Eläkepäiviin sisältöä tuovat viisi lastenlasta.

–Heistä vanhin on 8-vuotias, joten voi varmaan arvata, että vauhtia ja tekemistä riittää. Sen enempiä eläkesuunnitelmia ei vielä ole. Uimassa tulee varmasti käytyä enemmän.

Kukkamyynti Eila Ahonen palvelee viimeistä päivää 31. lokakuuta.

–Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Muistakaa käyttää paikallisia kivijalkakauppoja ja suosia kotimaanmatkailua jatkossakin.

Kukkakaupan tilojen remontointi ravintolakäyttöä varten alkaa heti marraskuussa.

–Haemme ruokatarjontaan viitteitä Lähi-idän keittiöstä. Ravintola tulee olemaan avoinna myös yöaikaan omalla yömenulla. Ravintolaan tulee myös anniskeluoikeudet, sanoo ravintolayrittäjä Helmi Ebrahimi.

Ebrahimi pyörittää yhdessä puolisonsa Mortezan kanssa jo ennestään Pizzamax-ravintolaa Mikkelin keskustassa.

–Pizzamax tulee säilymään entisellä paikallaan Kirkkopuiston laidalla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka