Peräpään valvoja: Aster, disaster vai täysi susi?

Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina kävi ilmi kummastuttava seikka. Sdp:n valtuustoryhmä ei ole kelpuuttanut ryhmäänsä yhtäkään varavaltuutettua.

Kaikilla muilla ryhmillä varavaltuutettuja on Liike nytin kahdesta perussuomalaisten yhdeksään.

Valtuustokokouksessa oman ryhmänsä tilannetta ihmetteli Jarno Strengell (sd), joka kysyi, miksi varavaltuutettuja ei ole otettu ryhmätyöskentelyyn mukaan.

–Eikö sopivia ole löytynyt, Strengell pohti.

Strengell ei saanut vastausta, joten asialla on hyvä vähän spekuloida. Varsinaisten valtuutettujen jälkeen demareista eniten ääniä saivat Jaana Vartiainen, Enrique Tessieri, Tapani Korhonen ja Anne Puntanen.

Kukaan heistä ei taida olla paikallisen puolue-eliitin erityisessä suosiossa. Valtaa valtuustoryhmässä pitää Mikkelin Sosialidemokraatit ry, kun Vartiainen edustaa Ristiinan Työväenyhdistystä ja Tessieri sekä Korhonen Mikkelin Työväenyhdistystä.

Anne Puntanen edustaa kyllä puhdasoppista osastoa eli Mikkelin Sosialidemokraatteja, mutta hänellä on muuta syntitaakkaa.

Keväällä puoluetoveri Raine Lehkonen yritti estää Puntasen ehdokkuuden kuntavaaleissa, koska tämä oli aiemmin tehnyt harharetken kokoomukseen.

–En voi puoltaa hänen ehdokkuuttaan, koska hän on toiminut Sdp:n sääntöjä ja periaatteita vastaan asettuessaan toisen puolueen ehdokkaaksi, perusteli Lehkonen, jonka esitys hävisi kunnallisjärjestön äänestyksessä.

Sitten urheilua. Viikonpäivät on kohistu Vieremän 18-vuotiaasta ihmemiehestä, joka juoksi Cooperin testissä 3830 metriä.

Mikko Kauppinen on kohunsa ansainnut, sillä hänen kerrotaan treenanneen vain juoksemalla tai pyöräilemällä 10 kilometrin koulumatkansa.

Paitsi että Mikkelissä pantiin vielä paremmaksi. Viikko sitten 15-vuotias Eetu Valtola juoksi 12 minuutissa 3902 metriä, mikä on mikkeliläisen Antin tallin uusi ennätys.

Valtolan vanavedessä Ville Viitakoski, 14, juoksi 3720 ja Veikko Korpikallio, 17, 3806 metriä. Eetun 13-vuotias pikkusisko Silja Valtola vetäisi hänkin kovat lukemat, 3280 metriä.

Essoten ja neljän muun sairaanhoitopiirin yhteinen ponnistus tietojärjestelmän uusimiseksi ei mennyt putkeen vaan pikemmin ihan pieleen.

Noin 300 miljoonan euron Aster-hanke ajoi kiville, kun Keski-Suomen sairaanhoitopiiri löi viime viikolla jarrut kiinni.

Tilanne on sen verran kinkkinen, ettei Peräpään valvojakaan osaa ikävä kyllä neuvoa.

Uutta alkua lähdetään kaiketi etsimään melko puhtaalta pöydältä 3,5 miljoonaa euroa köyhempänä. Sen verran Essote otti Asterista takkiinsa viiden vuoden aikana.

Lopuksi tuplaonnittelut. Onnea Kaikki Kotona Mikkelin Merja Kaustolle, joka on ehdolla Vuoden 2021 Kiinteistönvälittäjäksi.

Onnea myös Kirjalan Kahvipaahtimon Anne Siitarille, joka sijoittui kolmanneksi Finnish Aeropress Championship kilpailussa Helsingin Kahviviikolla. Tuomaristossa istui myös muuan Valtteri Bottas.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka