Kulttuuriväen olohuone

Maksuttomat Mikkelin teatterin Keskiviikkoklubit tarjoavat viihdettä moneen makuun

Emmajulia-artistinimellä keikkaileva Emma Paavilainen on esiintynyt Mikkelin teatterin Keskiviikkoklubeilla useasti. Emmajulia nousee klubin lavalle myös tänään keskiviikkona. Kuva on viime viikon tapahtumasta. Ismo Funke

Anni Suomela

Kulttuurielämyksiä mikkeliläisille tarjoava Mikkelin teatterin Keskiviikkoklubi pyörii jälleen täydellä teholla koronatauon jälkeen.

Toiminta kokoaa kahdesti kuukaudessa yhteen kulttuurintekijöitä ja livetapahtumien ystäviä.

Tarjolla on viihdettä moneen makuun aina musiikista teatteriin ja runoiltoihin. Klubi-iltojen järjestämisen mahdollistaa teatterin yhteistyö Mikkelin seudun harrastajateatterin tukiyhdistys Hattu ry:n ja Bistro Holvin kanssa.

–Esiintyjät ovat pääsääntöisesti paikallisia näyttelijöitä, kirjoittajia, muusikoita, lausujia, kuvataiteilijoita ja elokuvantekijöitä, luettelee klubitapahtumien työmyyrä Ismo Funke Hattu ry:stä.

Klubi-iltoja pidetään Mikkelin teatterin vanhalla pienellä näyttämöllä ravintola Holvin yhteydessä, ja ne ovat kävijöille ja esiintyjille maksuttomia.

–Tapahtumiin ei ole mitään varsinaista ikärajaa, mutta täysi-ikäisyys on suositeltavaa. Asiakkaat voivat tulla ja mennä omien aikataulujensa mukaan. Sisään mahtuu noin 60 henkeä.

Esiintymään pääsee matalalla kynnyksellä.

Keväisin ja syksyisin järjestettyjen klubi-iltojen tavoitteena on paitsi tarjota livetapahtumia mikkeliläisille, myös toimia ikään kuin ponnahduslautana kulttuurinharrastajille. Tapahtumat ovat yleensä joka toinen keskiviikko kello 19–21.

–Klubille pääsee esiintymään matalalla kynnyksellä. Ei muuta kuin ottaman yhteyttä minuun. Perinteisesti meillä on ollut kaksi esiintyjää illassa, Funke vinkkaa.

Kun ensimmäiset Keskiviikkoklubit näkivät päivänvalon loppuvuodesta 2018, oli järjestäjien tavoitteena tehdä klubeista pysyvä osa teatterin toimintaa. Ajatuksena oli kaupungin yhteinen kulttuuriolohuone, jonne voi tulla tapaamaan ihmisiä, nauttimaan livetapahtumista ja klubitunnelmasta.

–Tähän ollaan tultu. Ihmiset ovat viihtyneet todella hyvin. Tällaiselle matalan kynnyksen kulttuuritoiminnalle on kaupungissa ehdottomasti paikkansa. Itsellänikin näiden tapahtumien järjestäminen on mennyt ihon alle.

Seuraava Keskiviikkoklubi järjestään tänään keskiviikkona. Esiintymässä ovat Duo Oranen-Manninen sekä Emmajulia & The Band.

Keskiviikkona 27. lokakuuta puolestaan klubin lavan ottavat haltuun Jousikvartetti Heleä solistinaan Pauliina Hintsanen sekä SEKOLight-yhtye.

Keskiviikkoklubeihin ei vaadita ennakkoilmoittautumista, mutta halutessaan paikkansa voi varmistaa laittamalla sähköpostia Ismo Funkelle osoitteeseen hattury.toimitus@gmail.com.

Klubisyksy 2021

6.10.Duo Oranen-Manninen, Emmajulia & The Band

27.10. Jousikvartetti Heleä & Pauliina Hintsanen, SekoLight

3.11. Hiljaistenmiestenlaakso, Siipi

17.11.Mikkelin kirjoittajat – runot, Trubaduuri Jari Valjakka

24.11. Mikkelin kirjoittajat – proosa, Trubaduuri Roope Nykänen

15.12. Trio Ellee

Tapahtumat järjestään kello 19-21.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka