Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PU-62 futsalin Ykköseen

Mikkelissä pelataan ensi kertaa valtakunnallisella tasolla

Porrassalmen Urheilijat -62:n naisjoukkue valmistautuu parhaillaan tiiviisti seurahistorian ensimmäiseen futsalin Ykkösen sarjakauteen.

PU-62 voitti kaudella 2019–20 selkeästi Kakkosen lohkonsa ja nousi Ykköseen kaudeksi 2020–21, joka peruuntui koronan myötä vuosi sitten.

Nyt joukkue harjoittelee 3–4 kertaa viikossa päävalmentaja Jani Attenbergin johdolla.

Koossa on reilut parikymmentä pelaajaa, jotka edustavat nuoruutta ja kokemusta ikävuosillaan 16–31. Kaikki ovat futiksen parissa harjaantuneita ja useimmat pelaavat kesällä jalkapalloa PU:n naisten tai tyttöjen joukkueissa.

Attenberg korostaa, että futsal ja perinteinen futis ovat kaksi erilajia, mutta tukevat toisiaan.

–Jalkapallossa olemme kasvattajaseura. Resurssit eivät riitä valtakunnaliselle tasolle. Futsalissa pelaa kerrallaan neljä kenttäpelaajaa plus maalivahti.

Nuoruus

Päävalmentaja vakuuttaa PU:n lähtevän Ykköseen luottavaisin ja odottavin mielin kohtaamaan tuntemattomia vastustajia. Aika moni vastustaja on lajin erikoisseura.

–Uskon pelaamisen hiotuvan ja kehittyvn kauden mittaan, kun pelataan sarja 10 joukkueen kesken.

–Teknisesti ja fysiikan osalta olemme vahvoilla.Taktiset osa-alueet vaatiivat varmaan hienosäätöä.

PUlaiset pelasivat Attenbergin mukaan futissarjoja vielä syyskuussa. Huilattiin vajaa viikko ja vaihdettiin lennosta futsaliin.

Futsalin Ykkösen kausi käynnistyy 23.10, ja runkosarja päättyy 5.3.22.

Nuoruus

Eider Ramos, 31, on PU-62:n kokenein pelaaja. Hän on juuriltaan Baskimaan espanjalainen, jolle futsal nousi päälajiksi jo nuoruusvuosina. Ramos pelasi Espanjan juniorimaajoukkueessa ja Baskimaan ylimmällä tasolla.

Suomessa Ramos on pelannut jalkapalloa ja futsalia PU-62:ssa ja RiPa:ssa. Hän on asunut Mikkelissä kahdeksan vuotta ja työskennellyt Oralian hammaslääkärinä.

Nuorimpiin lukeutuva Saaga Attenberg, 16, on pelannut jalkapalloa PU-62:n F-B junioreissa ja nyt PU:n edustusjoukkueessa jalkapalloa ja futsalia. Attenbergilla on myös yleisurheilun tausta MiKV:n juniorina.

Youth Athletics Games -kilpailuissa hän on saavuttanut hopeaa 1000 metrillä ja KLL:n SM-kisojen mitalisijoja. T13-vuotiaiden Suomen ennätys 1500 metrin estejuoksussa on edelleen Attenbergin nimissä.

Suomessa kuten maailmallakin futsalin tulevaisuus näyttää Eider Ramosin mielestä erittäin valoisalta. Suomessa harrastajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina hyvää vauhtia.

Nuoruus

–Futsalin kilpailullinen taso Suomessa on noussut merkittävästi. Futsal-liigan koventuneen tason myötä myös maajoukkue on matkalla kohti Euroopan kärkeä.

-Näköpiirissä on paljon potentiaalia Suomen Futsal-menestystä ajatellen. Terävimmän huipun saavuttaminen edellyttää paljon työtä junioreista edustusjoukkueeseen ja maajoukkueeseen saakka.

Futsalin Rantakeitaan pelikenttä, 33x18meriä, on noin 8 kertaa pienempi kuin jalkapallokenttä. Pelialusta voi olla puulattia tai synteettinen. Futsalissa kentällä on kerrallaan per joukkue 4 kenttäpelaajaa ja maalivahti.

PU62 -joukkue: maalivahdit: Ciia Hokkanen ja Hanna Kokko.

Kenttäpelaajat: Essi Hirvensalo, Aino Vartiala, Noora Suokas, Isa-Lotta Kaasalainen, Petra Ukko, Enja Hämäläinen (b-nuori), Pinja Ukko, Eider Ramos (kapteeni), Reeta Valtonen, Elsi Kapulainen (b-nuori), Henna Sinisalo, Iida Liukkonen, Selma Riepponen, Nea Matilainen, Saaga Attenberg (b-nuori), Ronja Taskinen, Jonna Himanen, Hanna Pukkila, Sofia Seppänen, Emilia Iskanius.