Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustosopimus voi kaatua

Kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina täysi rähinä pelisäännöistä

Mikkelin päättäjät eivät näytä löytävän yhteistä säveltä kaupungin syvien talousongelmien voittamiseksi. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus ei pystynyt sopimaan edes omista pelisäännöistään.

Mikkelin Kaupunkilehden tietojen mukaan valtuuston strategiakokouksessa pari viikkoa sitten asetettiin tavoitteeksi valtuustosopimus, joka tähtää kaupungin alijäämien kattamiseen ja käyttötalouden tasapainottamiseen.

Toimeen ei ole vielä tartuttu. Keskustan ryhmäjohtaja Kirsi Olkkonen sanoo, että asia on kesken. Myös Sdp:n ryhmäjohtaja Satu Taavitsainen sanoo, ettei asiasta ole vielä keskusteltu valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken.

Kokoomuksen Armi Salo-Oksan mukaan näyttää pahasti siltä, että valtuustosopimuksen synnytys ei ole kovin helppo. Perussuomalaisten Sami Järvisen mukaan on vielä mahdollista, että sopimus syntyy.

–Tärkeintä on saada aikaan strategia valtuustokaudelle, joka tuo lisää elinvoimaa ja tuloja, Järvinen sanoo.

Kaupunginhallituksen maanantainen kokous ei lupaa hyvää alkaneelle valtuustokaudelle. Kahdeksan tunnin maratonistunnon aikana äänestettiin varsinkin Sdp:n Taavitsaisen ja Jarno Strengellin tekemistä muutosesityksistä säästöohjelmaan. Niiden pohjalta virkamiesesityksestä ei muutettu pilkkuakaan.

Kaupunkilehden tietojen mukaan kokouksessa käsiteltiin toista tuntia kaupunginhallituksen omia pelisääntöjä, joilla kokouksia voitaisiin lyhentää ja sujuvoittaa.

Vastaan harasi kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Taavitsainen, jolle harrasmiessopimus puheajan rajaamisesta ei käynyt. Kiivaaksi luonnehditun keskustelun jälkeen asia palautettiin uuteen valmisteluun.

Kaupunginhallitus päätti lähettää lisäsäästötoimenpiteet valmisteluun lautakunnille, mikä uhkaa lentokentän ja kaupunginorkesterin toimintaa. Säästöä syntyisi 1,3 miljoonan euron verran.

Puheenjohtaja Pirjo Siiskosen (kesk) esittämät ja Petri Pekosen (kesk) kannattamat lisäykset kaupunginhallitus hyväksyi lähes yksimielisesti. Siiskosen listalla olivat itäisen alueen koulu- ja päiväkotiratkaisun toteutus päivitetyllä oppilas- ja lapsiluvuilla, metsän ja rantatonttien myyntiä sekä uusien tulojen etsiminen kaupunginorkesterille.

Henkilöstö pääsee osallistumaan kilpailuun, jossa etsitään säästö- ja kehittämiskohteista.