Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lelukaupan vuosi oli hyvä

Leikin Lahja -kauppa viettää ensimmäisiä syntymäpäiviään

Vuosi sujahti nopeasti ja iloisesti, sanoo mikkeliläisyrittäjä Tiina Tanttari. Hänen lelukauppansa viettää tulevana sunnuntaina yksivuotisjuhliaan.

Savilahdenkadulla sijaitseva Leikin Lahja -niminen lelukauppa on Mikkelissä ainoa laatuaan.

Yrittäjän mukaan kulunut vuosi on osoittanut, että yksinomaan leluihin keskittyneellä kivijalkaliikkeellä on Mikkelissä paikkansa.

–Olen enemmän kuin iloinen siitä, miten hyvin asiakkaita on riittänyt. Jokaisen kivijalkaliikkeen arkeen mahtuu tietysti myös hiljaisempia aikoja, mutta niissä on avittanut verkkokauppa.

Koronaakaan ei ole Tanttaria säikäyttänyt. Hän kertoo päinvastoin kokeneensa, että koronan myötä lisääntynyt kotimaanmatkailu on vauhdittanut kaupankäyntiä.

–Iso osa asiakkaistani on turisteja – kaukaisimmat jopa Ivalosta saakka. Kotimaanmatkailun lisääntyminen näkyi liikevaihdossa positiivisena erityisesti kesällä.

Pienet kaupat tarvitsevat yhteistyötä.

Yrittäjä kertoo kaupan käyneen ajoittain niin hyvin, että sisäänkäynnillä on ollut ruuhkaa.

–Vuosi oli erittäin onnistunut. Tästä kiitokset mikkeliläisille, kesäasukkaille ja asiakkailleni ympäri Suomen.

Tanttarin lelukauppiasura käynnistyi vuosi sitten vauhdikkaasti juuri joulusesongin kynnyksellä.

–Kiirettä riitti, mutta ei liikaa. Tämän vuoden ensimmäiset joulun toivelelut ovat jo saapuneet ja lisää tulee koko ajan. Erityisesti interaktiiviset lelut ovat lasten mieleen, tietenkään perinteisiä nukkeja ja autoja uhohtamatta, hän vinkkaa.

Mikkeliläisten kivijalkakauppiaiden joukkoon Tanttari kertoo asettuneensa hyvin. Kivijalkaliikkeiden yhteistyötä voisi kuitenkin hänen mielestään lisätä.

–Pienet kaupat tarvitsevat menestyäkseen hyvän valikoiman, verkkokaupan ja yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Olen pyöritellyt mielessäni esimerkiksi yhteisiä teemapäiviä, Tanttari visioi.

Leikin Lahjan syntymäpäiviä juhlitaan kaupassa ensi viikolla 4.–9. lokakuuta.

–Tervetuloa juhlimaan. Luvassa on arvontaa ja tarjouksia. Lisäksi jaossa on lelukaupan heijastimia lapsiasiakkaille, Tanttari kertoo.