Uusi Prisma valmistuu 2025

Osuuskauppa Suur-Savon myynti puhkaisee tänä vuonna 0,5 miljardin euron rajan

Mikkelin uusi Prisman valmistuu uusimman suunnitelman mukaan 2025. Aikataulu on täsmentynyt alkusyksyn tiiviin suunnittelujakson aikana.

–Pidämme kaikkien osallisten kesken kuukausittain palavereja, ja tarpeen vaatiessa useamminkin. Tavoite on, että Prisma valmistuu marraskuussa 2025, sanoi toimitusjohtaja Ari Miettinen maanantaina julkistaessaan Osuuskauppa Suur-Savon alkuvuoden tulosta.

Miettisen mukaan valmiiksi on saatu Prisman seitsemäs ja viimeinen massoittelusuunnitelma. Seuraavaksi alkaa liikennesuunnittelu, jossa määritellään kauppakeskuksen tiejärjestelyt. Maaperätutkimukset ovat pääsemässä vauhtiin lokakuussa.

Tiedon viime viikolla Mikkelin Kaupunkilehdessä julkistusta SOK:n Tuskun alueterminaalista Miettinen otti ilolla vastaan.

–S-ryhmän valtakunnallinen päätös kertoo, että Mikkeliä pidetään kehittyvänä suuntana. SOK:n ratkaisu varmasti antaa uskoa Mikkelin asemaan muidenkin muillekin logistiikka-alan toimijoiden silmissä.

Osuuskauppa Suur-Savon alkuvuosi on ollut suotuisa. Liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 7,8 prosentin tahtia, mikä on kärkeä koko S-ryhmässä

Tavoite on, että Prisma valmistuu marraskuussa 2025.

Konsernin myynti tammi-elokuussa 2021 oli 349 miljoonaa euroa. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli liki 26 miljoonaa euroa.

–Ennusteen mukaan myyntimme ylittää tänä vuonna ensimmäistä kertaa puolen miljardin euron rajan, Miettinen totesi.

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto kasvoi jo toista vuotta peräkkäin, mutta koronan ja kotona syömisen vaikutus on Miettisen mukaan tasaantunut edellisestä keväästä. Suhteellisesti eniten kasvoi autokaupan liikevaihto.

–Positiiviseen kehitykseen vaikutti nykyisten toimipaikkojen hyvän kehityksen lisäksi keväällä Vantaalle avattu vaihtoautomyymälä, jonka toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihdon kehitys on ollut kaksijakoinen. Liikevaihtoa on lisännyt ennen kaikkea polttonesteiden maailmanmarkkinahintojen kohoaminen koko alkuvuoden ajan sekä liikkumisen lisääntyminen verrattuna edelliseen kevääseen. Toisaalta sisäkauppa kärsi ravintoloiden koronarajoituksista.

Terveyspalveluiden liikevaihto on pysynyt lähes edellisen vuoden tasolla. Toukokuun alussa ostettu pesulatoiminta liitettiin osuuskauppakonserniin, mikä vaikutti hieman kokonaisliikevaihdon kehitykseen.

Konsernin toiminnan tulos oli alkuvuoden ajalta 6,5 miljoonaa euroa. Kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli 2,1 miljoonaa euroa. Ennusteen mukaan koko vuoden tulos nousee 8 miljoonaan euroon.

–Se on poikkeusoloissa hyvä tulos. Normaalivuonnakin meille riittää 10 miljoonan euron tulos. Liian vahva tulos ei ole osuustoiminta-aatteen mukaista, kuukausi sitten Suur-Savon toimitusjohtajana aloittanut Miettinen linjasi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka