Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantatontit myyntiin

Kirkonvarkauden rannat ja Launialan maisemat ovat pian ostettavissa

Mikkelissä on pientalorakentajilla pian varaa valita. Uusia tontteja on tulossa myyntiin Kirkonvarkauden asuntomessualueen eteläpuolelle, Launialan rantamaisemiin sekä Moisioon.

Vielä tämän vuoden puolella tulee myyntiin 11 rantatonttia ja 10 kuivan maan tonttia, jotka kaikki sijoittuvat asuntomessualueen eteläpuolelle.

–Varmasti ne kiinnostavat, sillä omarantaisia tontteja on Mikkelissä harvoin tarjolla. Kaupungin omistamat rannat ovat jo pitkälti rakennettu, sanoo Mikkelin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikäs.

Launialaan tulee ensivaiheessa tarjolle 30 tonttia Saimaa näkymin. Ne ovat rakentamisvalmiita 2023. Myöhemmin alueelle tulee lisää tontteja, joissa ei ole järvimaisemaa.

Moision alueella kaupunki laatii parhaillaan yhteistyössä muiden maanomistajien kanssa kaavaa, joka tuo tarjolla noin 20 luonnonläheistä pientalotonttia.

–Alue tulee rakentamiskuntoon 2024. Kaavoituksessa on tarkoin otettava huomioon alueen luontoarvot.

Pankalammelle suunniteltujen pientaloalueiden toteutuksessa tuli tarve ainakin jonkinmoiselle lisäajalla.

Elokuussa päättyneessä tarjouskilpailussa ei ilmaantunut yhtäkään rakennusliikettä toteuttamaan yhteisöllistä pientaloaluetta, jota on suunniteltu Pankalammen rantaan.

–Menossa on toinen kierros, joka päättyy marraskuun lopussa. Ehtoja on muutettu siten, että nyt kaupan lisäksi mukana on mahdollisuus alueen vuokraukseen.

Tontit omarantaisia tontteja lukuun ottamatta hinnoitellaan luovutushetkellä voimassa olevan hinnoittelun mukaisesti. Tonttienluovutus tulee perustumaan arvontamenettelyyn.

Annilan eteläosan omarantaisille tonteille kaupunki asettaa pohjahinnat ja tontit luovutetaan tarjouskilpailun perusteella.

Kaupunki valmistelee parhaillaan uutta tontinluovutushinnoittelua kaupunginvaltuuston vahvistettavaksi.